De raske børn
Konference - 16/09-2021 i Aarhus

De raske børn

Efterårets konference ”De raske børn” bringer fokus på hvordan vi styrker børnenes trivsel.

Du indbydes til en herlig dag med dygtige oplægsholdere, fine drøftelser og mødet med skønne kollegaer. Fokus for dagen er den fremadrettede indsats efter coronakrisen.

Coronakrisen har medført, at flere børn er blevet triste og bange. Selv blandt småbørn ser vi en stigning. Mistrivsel og bekymring hos forældre afspejler sig hurtigt hos børnene.

På konferencen ”Raske børn” kigger vi fremad og tager fat på løsningerne.
Derfor har vi også bedt psykolog Christina Kjerholt om at give os et indblik i, hvordan vi bedst hjælper børn, som har angst og adfærdsvanskeligheder.

Som forlængelse af hvordan vi får givet børnene endnu bedre rammer for udendørslivet, har vi bedt naturpædagog Jonas Greve om at dele ud af sine konkrete erfaringer med at bruge naturen endnu mere. Inspiration til masser af gode timer og stunder i naturen. Med øje for ikke mindst at få lært barnet både glæde ved naturen men også omsorgen for naturen.

Sidst men ikke mindst vil læge og søvnekspert Vibeke Manniche fortælle om den sidste søvnforskning og uddybe hvorfor god søvn er så vigtig en del af både barnets og den voksnes sundhed og livskvalitet. Dejlig søvn er et stort plus i en aktiv og livsglad hverdag, mens dårlig søvn skaber konflikter, tristhed og surmuleri. Plus øger både børn og voksnes risiko for sygdom.

Konferencen ”Raske børn” hjælper dig til at blive klædt endnu bedre på til det vigtige arbejde med at sikre børnenes både fysiske og mentale sundhed. Sidst men ikke mindst får du også mulighed for at mødes med gode kollegaer og få vigtige drøftelser.

Fokus er alderen 0-9 år.

Få et kort overblik over konferencens oplæg:

Effektiv hjælp til børn med psykisk mistrivsel
Christina Magni Kjerholt, psykolog og supervisor i ”Mind my Mind”

Cirka 20% af børn landet over lever med psykisk mistrivsel som angst, depression og adfærdsvanskeligheder. Disse går ud over barnets sociale liv, indlæring og udvikling.

Hør om Mind my Mind, som er lettere psykologbehandling i form af kognitiv adfærdsterapi af børn (fra cirka 6 år). En metode, som forskning har vist er effektiv og mindsker barnets gener.

Hør psykolog Christina Magni Kjerholt fortælle indlevende om metoden samt ikke mindst hvilke signaler, at man som personale skal være opmærksom på i vurderingen om at barn har brug for mere professionel hjælp.

Sov godt – og bliv i godt humør
Vibeke Manniche, Læge og søvnekspert, herunder forfatter til flere bøger og pjecer om søvn

Søvn er afgørende for det gode liv. Såvel barnets som den voksne trivsel, humør og sundhed hænger nøje sammen med god søvn. Dårlig søvn øger mistrivsel, tristhed og konflikter. Samt ikke mindst risikoen for at blive syg. Manglende og dårlig søvn sætter sine tydelige spor på hverdagen.Vi har glemt søvnens vigtige betydning og en dejlig middagslur er et plus i dagpasningens hverdag.

Hør læge og søvnekspert Vibeke Manniche fortælle om den seneste søvnforskning samt hvilke søvnråd, som er effektive. Så både barnet og den voksne sover dejligt.

Brug naturen til det pædagogiske arbejde
Jonas Gylling Greve, naturpædagog

Det sidste år har dagpasningerne tilbragt langt mere tid udendørs end tidligere. Det giver nye pædagogiske muligheder og udfordringer.

Hør naturpædagog Jonas Gylling Greve fortælle om mulighederne og alle de kriblende og krablende muligheder naturen byder på. Hør også om projektet kriblekrable.dk, som bugner af inspiration til det pædagogiske arbejde i hverdagen.


Max antal deltagere: 50

Pris inklusiv forplejning. Goodiebag til alle deltagere.

Tilmeld 3 og betal for 2 - send mail på kontakt@livakurser.dk

2998,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3498,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 30/07-21
Lær mere om:
 • Hvordan børn med angst og adfærdsvanskeligheder kan få hjælp med kognitiv adfærdsterapi
 • Den effektive lettere psykologbehandling ”Mind my mind"
 • Gode råd til at få en bedre søvn
 • Den seneste søvnforskning
 • Hvordan man bruger naturen i den pædagogiske hverdag
 • Projektet kriblekrable.dk som bugner af inspiration til det pædagogiske arbejde i hverdagen
Mere Info
Program

De raske børn


Den 16/09-2021
 • 0900 - 0915
 • 0915 - 1045
 • 1045 - 1100
 • 1100 - 1230
 • 1230 - 1315
 • 1315 - 1400
 • 1400 - 1530
 • 1530 - 1600
 • Velkomst
 • Effektiv hjælp til børn med psykisk mistrivsel
 • Pause
 • Brug naturen til det pædagogiske arbejde, Jona Gylling Greve
 • Frokost
 • Workshop
 • Sov godt - og bliv i godt humør, Vibeke Manniche
 • Afsluttende diskussion og opsamling
Om underviserne

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. og søvnekspert. Hun har stor viden om børn og søvn og har undervist om emnet i mange år. Vibeke Manniche har gennem mange år ydet råd og vejledning om emnet til forældre og daginstitutioner landet over og er i øvrigt forfatter til bogen 'Børns søvn - din lille sovetryne', godnatlæsningsbogen 'Anna drømmer', pjecen 'Børns søvn - god søvn giver glade og kvikke børn' samt en række andre publikationer på området. Vibeke Manniche har desuden skrevet en række bøger om børns generelle sundhed og trivsel, herunder 'Alt om barnet' og 'Fedt Nok - hjælp det overvægtige barn' samt den populære 'Babytegn - En Håndbog'.

Christina Magni Kjerholt Psykolog og Supervisor i ”Mind my Mind”

Psykolog og supervisor i Mind my Mind

Jonas Gylling Greve Naturpædagog

2998,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3498,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 30/07-21
Joomla SEF URLs by Artio