Kursus - 09/03-2022 i København

Forstå demens og Alzheimers (København)

WHO har lige slået alarm: Nye undersøgelser fastslår, at antallet af mennesker med demens frem til 2050 vil stige med 300 %. Ældreplejen herhjemme ser ind i en fremtid med større plejemæssige udfordringer for at kunne håndtere og tilgodese behovene hos mennesker med demens. Ikke blot på den korte bane, men også i de næste årtier. Desuden falder antallet af personer i den arbejdsduelige alder og efterspørgslen på varme hænder stiger. 

Med dette kursus får du redskaber til at forstå, hvilken indflydelse en demenslidelse har på et menneskes liv og hverdag. Du vil også lære, hvordan du som hjælper kan være med til at vedligeholde/øge borgerens livskvalitet på trods af en demenslidelse.

Alzheimers sygdom - den hyppigste årsag til demens
Demens er en tilstand, der ses ramme personer helt ned til 40-års alderen. 85.000 danskere menes i dag at være ramt af demens. Der er ikke noget, som tyder på, at det er muligt at ophæve risikoen for at udvikle demens, men forskning viser, at risikoen for demens og/eller kognitiv svækkelse kan nedsættes. Set i et samfundsmæssigt perspektiv er det at have en demensdiagnose stadig tabubelagt: Personer med demens opfattes ofte som besværlige, irriterende og til tider direkte dumme. 

Kursets indhold
Kurset gennemgår, hvordan hjernen overordnet fungerer, og hvilken betydning det har at demenssygdom rammer en person. Hvilke symptomer har personen med demens? Hvilken betydning har det for deres hverdagsliv? Hvordan udvikler sygdommen sig?

I løbet af denne dag vil underviser Bitten Salomonsen fortælle om mange forskellige demenssygdommes årsager og udtryk belyst ud fra den demensramtes perspektiv. Du vil blive klogere på de mange udfordringer personer med demens og deres pårørende møder. Ikke for ingenting kalder man demens for ”de pårørendes sygdom”. Der vil også være fokus på, hvordan du som hjælpere kan håndtere forskellige situationer.

Undervisningen tager udgangspunkt i kursisternes eget kendskab til og egne erfaringer med personer med demens og vil på den baggrund være så praksisnær som mulig.

Målgruppe: Ufaglærte og hjælpere, som arbejder med personer med demens eller ønsker at arbejde i ældreplejen.

Vel mødt til en spændende og lærerig dag med fokus på en sygdomstilstand i kraftig vækst!

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder kurset. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 eller kontakt os via mail på kontakt@livakurser.dk for nærmere information og få et godt tilbud.

2395,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2995,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 09/02-22
Lær mere om:
  • symptomer på, årsager til og udvikling af demens
  • hjernens funktioner i relation til demenssygdomme
  • nedsættelse af risikoen for at udvikle demenssygdomme
  • hvordan demens påvirker den enkelte borgers liv og livskvalitet
  • de udfordringer personer med demens møder samt hvordan de kan håndteres
Mere Info
Om underviseren

Bitten Salomonsen Ergoterapeut og underviser

Underviseren er Bitten Salomonsen som er uddannet ergoterapeut og siden 98 har arbejdet som underviser på SosuØstjylland primært med efteruddannelse af social -og sundhedshjælpere og assistenter og projektarbejde. Hun har en diplomuddannelse i undervisning og ledelse og en Master i Rehabilitering.  Bitten har erfaring fra praksis fra 15 års ansættelse i hjemmeplejen og på plejehjem som ergoterapeut.

2395,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2995,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 09/02-22
Joomla SEF URLs by Artio