Kursus - 17/01-2023 i Aarhus

Den gode partshøring (Aarhus)


”Skal jeg partshøre, før jeg træffer denne afgørelse?” 
Det er et hyppigt spørgsmål blandt mange ansatte i kommunerne.

Som mange andre spørgsmål kan dette erstattes af effektiv og korrekt sagsbehandling, hvis medarbejderen er sikker i forvaltningsrettens regler og principper. Borgerens retssikkerhed vægtes højt blandt landets kommuner, hvilket naturligvis forudsætter, at sagsbehandlerne, som forvalter reglerne, er skarpe på rammerne.

Kurset giver en grundlæggende forståelse forvaltningsloven, offentlighedsloven, retssikkerhedsloven og dele af den nye databeskyttelseslov. Perspektivet er lovgivningens indflydelse på sagsbehandlingen i en kommunal forvaltning.

Via konkrete eksempler og letforståelig formidling vil vores underviser sørge for, at jeres sagsbehandler bliver godt klædt på. Således at sagsbehandleren føler sig tryg og sikker, uanset om der er tale om en partshøring, afgørelse, klage – eller almindelig løbende sagsbehandling.

Kurset er egnet til nye sagsbehandlere samt erfarne kræfter, som ønsker at genopfriske det grundlæggende fundament i deres daglige arbejde i en offentlig forvaltning.

I løbet af dagen gives et overblik over relevante regler, samt en dybere gennemgang af de emner, som er særligt aktuelle for myndighedsafgørelser. I den forbindelse vil vi arbejde aktivt med at få en klar definition af, hvordan man laver ”den gode partshøring”, ”afgørelse” eller ”klagebehandling” samt gennemgå de vigtigste elementer om journalisering i løbende sager, hvor emner som GDPR kan gøre mange usikre.

Vores underviser er uddannet cand.jur og har erfaring inden for offentlig forvaltning ved både kommune og stat. Med hendes energiske tilgang og gode egenskaber til at formidle igennem praksisnære eksempler, formår hun har gøre undervisningen spændende og til at føles som alt andet end tung §§-undervisning.

Kursusdagen afsluttes med kursusbevis.

Målgruppe: Alle sagsbehandlere, som har myndighedsafgørelser.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

Vær opmærksom på, at vi også gerne kommer ud og afholder foredrag/kursus om emnet hos jer selv. Kontakt vores Kundeservice på tlf. 31 10 70 70 og hør nærmere om muligheder og priser.

2895,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3495,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 15/12-22
Lær mere om:
  • De forvaltningsretlige grundprincipper
  • Journalisering i løbende sager – og inddragelse af korrekt dokumentation
  • Få en god skabelon på rygraden – så er skrivearbejdet aldrig svært
  • Den gode dialog med borgeren
Mere Info
Om underviseren

Sólbjørg Jakobsen Cand.jur

Sólbjørg Jacobsen er uddannet cand.jur., men vægter mindst lige så højt borgerperspektivet i det socialfaglige arbejde, som den juridiske kvalitet. Hun går ikke på kompromis med nogen af delene.Med sin engagerede energi og erfaring fra sagsbehandlerstolen, Ankestyrelsen og som kommunal juridisk konsulent leverer Sólbjørg en givende, kvalificeret undervisning, med en spændende og letforståelig formidling og tilgang.

2895,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3495,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 15/12-22
Joomla SEF URLs by Artio