Børn og diagnoser - på godt og ondt (Foredrag)
Foredrag - -/- i hele landet

Børn og diagnoser - på godt og ondt (Foredrag)

Diagnoser fylder en del i dagpasningens hverdag. Ikke mindst ADHD fylder mere og mere. Nu er barnet ikke længere uroligt eller uopdragent, nu har det ADHD.

Listen over diagnoser er lang – men hvad betyder det for barnet og dets fremtid?

Et foredrag med fokus på diagnosesamfundet.

Foredraget dig viden om fordele og ulemper ved diagnoser, deres betydning for rette indsats og støtte, men også hvordan de er med til at stemple børnene resten af livet. 

Hvad er ret og vrang - hvorfor er det alene læger som må stille diagnoser?

Diagnoser er som et tveægget sværd, og det er en balancegang, hvor man let blændes af diagnosen. Det bliver snarere Jeppe med ADHD end bare Jeppe.

Til tider synes det som om, at forældre jagter diagnoser. Det er også lettere at give en diagnose skylden end selv tage skylden som forældre. Diagnoser som ADHD kan også skygge for sociale problemer.

Diagnosen kan samtidig være en lettelse og stempling, og kan forfølge barnet resten af livet og frarøve det nogle muligheder. Omvendt kan diagnosen give afklaring og ikke mindst økonomisk støtte til såvel forældre som dagpasningen.

Som personale indefor børnområdet er det vigtigt at kende og forstå de mest almindelige diagnoser for at kunne bistå og vejlede den enkelte familie.

 

Foredraget/kurset kan strække sig fra få timer til hel dag. Det tilpasses efter jeres behov og ønsker. 

Send en mail til os på info@livakurser.dk for at høre mere om priser og muligheder - vi afholder foredrag eksternt i hele landet.

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Lær mere om:
  • Diagnosers betydning
  • ADHD - symptomer og indsats
  • Diagnosens fordele og ulemper
  • Diagnosens livslange betydning
  • Vejen til diagnosen - og personalets muligheder.
Mere Info
  • -/-
  • Hele landet
  • Ingen forplejning
  • Børnehaveklasseledere, Børnehavepædagoger, Dagplejepædagoger, Dagplejere, Familieplejekonsulenter, Familieplejere, Lærere, Pædagoger
  • Børn & Unge Sundhed
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. Hun har stor viden om børns sundhed - og særligt om emner som børns kost og søvn, søvnpolitik, ADHD og autisme samt barnets vækst og generelle sundhed.Vibeke Manniche underviser ofte i disse emner på både kurser og konferencer og er desuden forfatter til flere publikationer, herunder bøgerne 'Anna drømmer', 'Børns søvn - din lille sovetryne' og 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn', Babytegn - en håndbog". Hun er lige nu aktuel med den helt nye udgave af "Alt om barnet" der udkom i april

kr

Pris pr. deltager (ex. moms)