Demente har også krav på palliation (Foredrag)
Foredrag - -/- i hele landet

Demente har også krav på palliation (Foredrag)

Der er i stigende grad fokus på manglende palliation hos demente døende. Kom til en spændende dag hvor du får viden om palliative behov hos demente og redskaber til at lindre disse.

Døende demente kan være en stor udfordring for plejepersonalet og kræver viden om palliation og lindring heraf.

Demens er en sygdom, som i mange tilfælde afkorter levetiden. Derfor kan flere demenssygdomme karakteriseres som dødelige.

Demente personer kan have svært ved at få samme adgang til palliativ indsats som andre dødende. De har svært ved at udtrykke deres behov og kan fx ikke give udtryk for bekymringer, smerter og angst. Deres behov er som hos alle andre døende, og de skal derfor også tilbydes palliativ behandling og hjælpes til en værdig død.

Plejepersonalet føler sig ofte usikre og har svært ved at vurdere hvornår de skal tale med den demente og deres pårørende om døden, og om de ønsker der måtte være til efter døden. Usikre i forhold til de palliative symptomer og hvordan de lindres og usikre på hvornår den demente faktisk er dødende.

Et godt sygdomsforløb og ikke mindst en god livskvalitet på de præmisser, kan være en stor udfordring for ikke alene den demente men også plejepersonalet og pårørende. 

Det kræver, at plejepersonalet er klædt godt på til de særlige udfordringer der er ved demens og palliation.

Kom til en spændende dag, hvor hospicesygeplejerske, Helle Thorsted giver dig viden om dementes palliative behov og redskaber til, hvordan de kan imødekommes.

 

Foredraget/kurset kan strække sig fra få timer til hel dag. Det tilpasses efter jeres behov og ønsker. 

Send en mail til os på info@livakurser.dk for at høre mere om priser og muligheder - vi afholder foredrag eksternt i hele landet.

 

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Mere Info
  • -/-
  • Hele landet
  • Ingen forplejning
  • Ansatte i demensplejen, Ansatte på plejecentre, Demenskonsulenter, Palliative teams, Sosu-assistenter/hjælpere, Sygeplejersker, Ældreplejen
  • Ældre
Om underviseren

Helle Vibeke Thorsted Palliationssygeplejerske

Helle Vibeke Thorsted har mange års erfaring som palliationssygeplejerske. Hun underviser ofte i emner inden for ældrepleje og palliation på både kurser og konferencer og er en efterspurgt foredragsholder. I samarbejde med LIVA Kurser, har Helle udgivet den populære pjece 'De sidste levedøgn', som dagligt bruges på plejecentre og hospicer over hele landet, samt bogen 'Alt du skal vide - ønsker til mine efterladte' og pjecen 'Ønsker til min sidste tid'.    

kr

Pris pr. deltager (ex. moms)