Foredrag - -/- i hele landet

Spot på psykisk syge og konfliktnedtrapning (Internt kursus hos jer/foredrag)

I arbejdet med psykisk syge borgere har du sandsynligvis tænkt, at nogle situationer kunne være endt galt, "hvis ikke at ...".

Ved nærmere refleksion tænker du måske, om situationen helt kunne være undgået eller at det var heldigt, at du og dine kollegaer formåede at handle korrekt. Det kan være altafgørende for egen sikkerhed, at du har de rette værktøjer til at aflæse og forstå den vrede, frustration eller aggressivitet, du møder.

Nyt, aktuelt kursus ude hos jer, lærer dig og dine kollegaer, hvad der sker hos den psykisk syge borger, når forskellige psykiske lidelser trigges. Så får I lettere ved at handle hurtigt og korrekt og nedtrappe ellers farlige situationer.

Forstå hvad du har med at gøre
Bemandingen for ansatte, der arbejder med psykisk syge borgere, daler mange steder, og de færre hænder presser både de syge borgere og de færre ansatte, der er til rådighed. Derfor er det vigtigt at kunne handle effektivt i eskalerende situationer. Og ikke mindst, da de psykisk syge borgeres tilstand også forværres, når de ikke får den nødvendige behandling, og dermed bliver mere pressede og ustabile. Det er vigtigt at bryde den negative spiral.

Den rette viden om psykiske lidelser kan imidlertid gøre en stor forskel og redde de ansatte fra voldelige episoder og fra at få ar på sjælen.

Vores erfarne underviser, psykiater Lars Søndergaard, tilbyder på dette 1-dagskursus hos jer at klæde hele personalegruppen godt på i mødet med potentielt udadreagrende patienter/klienter/borgere. Du lærer at foretage den rette risikovurdering og aflæse faresignaler, så du bliver i stand til at nedtrappe situationerne, før de løber af sporet.

Lars Søndergaard har en årelang ekspertise inden for det psykiatriske område og har arbejdet med diagnosticering og behandling af borgere med diagnoser som skizofreni, borderline, ADHD, bipolare lidelser, angst, depression og meget andet.

På kurset får du professionel hjælp til at undgå de truende situationer eller til at tage kontrollen, hvis de bliver en realitet.

Det er sjældent, at vold og trusler bare er udtryk for ”dårlig opdragelse” og derfor løses problemet da også kun sjældent alene med irettesættelse eller sikkerhedsforanstaltninger.

Risikovurdering kan være altafgørende
Den seneste tids medier kan rapportere om, hvor fatalt det kan udvikle sig, når borgere tabes på gulvet af systemet eller hvor diagnose, patientens behov og behandling ikke passer sammen. Det triste faktum er, at det skulle gå grueligt galt, hvor uskyldige mennesker mistede livet for nyligt, førend der langt om længe er der kommet fokus på det psykiatriske områdes årelange beskæringer.

På dette interne kursus lærer du kort sagt at forstå, forebygge og håndtere borgere med psykisk sygdom og få indsigt i deres lidelse. Du får adgang til den rette evidensbaserede viden om vold og risikovurdering samt kendskab til basale samtaleredskaber, så vold, trusler og farlige situationer kan kontrolleres bedre eller helt undgås.

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Mere Info
Om underviseren

Lars Søndergaard Speciallæge i psykiatri, ph.d.

Som speciallæge i psykiatri har Lars Søndergaard bl.a. arbejdet som overlæge og klinikchef på psykiatriske centre i Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland.Lars har herudover en stor og bredt funderet teoretisk viden og klinisk psykiatrisk erfaring, som bl.a. stammer fra otte års ansættelse ved Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik. Her har han bl.a. udført mentalundersøgelser af personer sigtet for kriminalitet og har siden fortsat dette arbejde i andre dele af landet.I 2007 erhvervede han en Ph.d. grad ved Københavns Universitet med en afhandling om antidepressiv/stemningsstabiliserende medicin og risiko for selvmord. Desuden er Lars kendt som en engageret underviser fra sin ansættelse som klinisk lektor ved Københavns Universitet, ved Speciallægeuddannelsen, Politiskolen, Farmaceutisk Universitet og talrige andre sammenhænge.

0,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio