Hjælp unge i radikaliserede miljøer (København)
Kursus - 05/04-2018 i København

Hjælp unge i radikaliserede miljøer (København)

De radikaliserede miljøer er begyndt at trække meget på de unge - og ofte ned i en meget ung alder. Bliv klædt på til at genkende unge, der er på vej ud i radikalisering, til at forstå deres bevæggrunde og ikke mindst til at hjælpe både de unge og deres familier.

Hvad har du af muligheder som fagperson?

Når unge søger ind i radikaliserede miljøer, kan det have mange forskellige årsager. Det kan f.eks. være udtryk for manglende tilhørsfølelse til samfundet eller - som vi ofte ser - for et slags oprør mod deres egne forældres kultur og religion. For når de unge bliver del af det radikaliserede miljø, vender de sig ikke blot bort fra samfundet som hele, men også ofte væk fra deres egen familie og omgangskreds.

Hvad er det, der får de unge til at opsøge de radikaliserede miljøer? Til at opspore informationer og propaganda med radikaliserede vinkler og hvornår og hvordan bør vi som fagpersoner gribe ind?

Dagens underviser, integrationskonsulent og foredragsholder Katina Ali Rasmussen, har mange års erfaring inden for integration og arbejdet med familier, der har fået radikaliseringen helt tæt ind på livet. Der vil på dagen være fokus på baggrunden for den markante radikalisering, det konkrete arbejde med de unge, der er radikaliserede eller flirter med radikaliserede miljøer, samt grobunden for radikalisering i dagens Danmark. 

Kurset tager udgangspunkt i praktiske eksempler og henvender sig til alle, der arbejder professionelt med unge. 

3595,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Lær mere om:
  • Hvad får unge mennesker til at opspore informationer og propaganda med radikaliserede vinkler?
  • Hvem er familierne til de unge mennesker og hvilke familieforhold er de unge vokset op i?
  • Hvad er familiens ansvar og hvad er samfundets ansvar?
  • Hvordan kan vi fremadrettet arbejde mod radikalisering?
  • Hvordan kan vi som professionelle forstå de unges bevæggrunde?
  • Hvad kan vi konkret gøre, for at hjælpe og støtte den unge?
Mere Info
Om underviseren

Katina Ali Rasmussen Integrationskonsulent og foredragsholder

Katina er uddannet integrationskonsulent og pædagog. Hun har mange års erfaring inden for integrationsområdet og har været udgående medarbejder i mange københavnske ghettoer og de udsatte boligområder. Katina Ali Rasmussen er desuden foredragsholder og har stor erfaring med emner som religiøs radikalisering, ældre etniske minoriteter, integration af etniske kvinder på arbejdsmarkedet m.m. Hun fungerede bl.a. som ekspert i DR2s programserie "Tag del i Danmark" og har desuden deltaget i et væld af interviews i medierne.

3595,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)