ADHD, sensitiv eller bare opmærksomhedskrævende? (Foredrag)
Foredrag - -/- i Aarhus

ADHD, sensitiv eller bare opmærksomhedskrævende? (Foredrag)

Det vrimler med diagnoser, særlige kendetegn og diffuse beskrivelser af børn. Det er som om at diagnoserne står i kø. Det kan ofte være svært at skelne, om et barn reelt har diagnosen ADHD, er særligt sensitiv eller bare uopdragent. Få vejledning til den pædagogiske indsats, det gode forældresamarbejde og meget mere.

Nogle børn har brug for utrolig meget opmærksomhed, bekræftelse og omsorg. Det kan gå ud over balancen i institutionens og klassens hverdag og ikke mindst de andre børn. Håndteringen af de opmærksomhedskrævende børn – og ikke mindst deres forældre – kan sluge både tid, energi og arbejdsglæde.

Det føles af og til som om, børn (og deres forældre) er mere selvoptagede og egoistiske i dag end de var tidligere. Hvad er narcissisme? Er det en sygdom og tåler vi i dag mindre kritik og modstand end tidligere? Og hvor passer de ´særligt sensitive´ børn ind i billedet? Er det i virkeligheden flere sider af samme sag?

Man taler i disse tider om ’curlingbørn’ og ’curlingkultur’, men hvor er forældrene henne i alt dette og hvordan tackler man voksne mennesker, som mener at de, og deres børn, har ret til særbehandling?

Mange børn får stillet diagnosen ADHD og en del også sat i medicinsk behandling. Nogle børn fortjener den, mens diagnosen hos andre børn er helt skudt forbi målet. Det øgede forbrug af ADHD-medicin vidner også om, at man af og til forsøger at behandle uopdragne børn med medicin.

Bliv klædt på til at se forskellen

Dette foredrag giver dig bl.a. hjælp til at genkende tegn og symptomer på ADHD, hvad ´særligt sensitive´ typisk dækker over samt hvornår det mest af alt er uopdragne børn. Du får input til det vigtige forældresamarbejde samt viden om søvnens vigtige betydning for børn. Både de velopdragne og uopdragne samt børn med ADHD eller de ´særligt sensitive´ børn. Kom og find ny energi til dit pædagogiske arbejde.

Dagen omhandler især børn i alderen 0-9 år.

Vi tager udgangspunkt i dagpasningens praktiske hverdag. 

Vær opmærksom på, at vi også gerne kommer ud og afholder foredrag/kursus om emnet hos jer selv. Kontakt vores Kundeservice på tlf. 31 10 70 70 og hør nærmere om muligheder og priser.

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Lær mere om:
  • Tegn og symptomer på ADHD, samt forbruget af ADHD-medicin
  • Hvad dækker særligt sensitive over
  • De uopdragne børn - og curling børnene
  • Det vigtige samarbejde med forældrene
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. Hun har stor viden om børns sundhed - og særligt om emner som børns kost og søvn, søvnpolitik, ADHD og autisme samt barnets vækst og generelle sundhed.Vibeke Manniche underviser ofte i disse emner på både kurser og konferencer og er desuden forfatter til flere publikationer, herunder bøgerne 'Anna drømmer', 'Børns søvn - din lille sovetryne' og 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn', Babytegn - en håndbog". Hun er lige nu aktuel med den helt nye udgave af "Alt om barnet" der udkom i april

0,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio