Kursus - 14/09-2023 i Aarhus

Baby og tumling – søvn, sygdomme og babytegn (Aarhus)

Kom til et herligt kursus med Vibeke Manniche, hvor du bliver meget klogere på søvn, smitsomme sygdomme, medicingivning samt baby- og børnetegn. Du kommer hele vejen rundt.

Bliv klædt på til at sikre at det lille barn får en god dag i vuggestuen/dagplejen samtidig med, at du får masser af gode råd, som du på betryggende vis kan give videre til forældrene.


Søvn 
Cirka 80% af samtaler med forældre omhandler barnets søvn - hos jer eller i hjemmet. Barnets trivsel, humør, sundhed, udvikling og daglige velvære afhænger meget af barnets søvn. God søvn er med til at forebygge sygdomme, og veludhvilede børn får og giver en bedre dag i dagpasningen. Det er med til at antallet af konflikter mindskes. 

Børnenes søvn kan være kilde til konflikter både mellem forældrene, men også ofte mellem dagpasningen og forældrene. Ikke mindst middagsluren er ofte til diskussion på trods af, at børn helt op til 5 år kan have glæde af en middagslur.

Vi går i dybden med søvnens betydning såvel psykisk som fysisk, og du får et væld af gode søvnråd, som du selv kan bruge og give videre til forældrene.


Sygdomme 
Smitsomme sygdomme udgør et stort problem og spredes ofte hurtigt i institutionen. Derfor er det vigtigt, at personalet har godt styr på både den forebyggende indsats samt de gældende regler på området. Det handler om meget andet end corona alene.

Du får lægens råd til, hvordan man bedst mindsker sygeligheden i dagpasningen, og vi ser på de mest almindelige sygdomme blandt småbørn. Den nye leverbetændelse, som mange er bange for, bliver også berørt.

Hvornår børnene må komme tilbage - vil også blive gennemgået nøje, så dagpasningen kan holde fast i eller få nogle klare regler herom. 

Medicingivning til børnene er også en daglig udfordring. Som udgangspunkt skal personalet ikke give medicin til børnene. Reglerne og forholdsregler gennemgås, så man i dagpasningen kan have en sikker og god omgang med medicinen - alt efter Sundhedsstyrelsens regler. 

Baby- og børnetegn 
Baby- og børnetegn kan med fordel være en del af alle vuggestuers og dagplejers hverdag og kan lette kommunikationen betydeligt og mindske konflikter - herunder at børnene bider. Samtidig er baby- og børnetegn en fantastisk hjælp til fx flygtningebørn eller de to-sprogede børn samt institutionens mere sårbare børn. 

Baby- og børnetegn hjælper med at udvide og nuancere kommunikationen til barnet og styrker både barnets selvværd og sproglige udvikling. Børn kan opfatte og forstå mange ting, allerede før de kan tale, og med de evner følger et stigende behov for selv at udtrykke sig og blive forstået. Det kan derfor skabe stor frustration, når kommunikationen - barn og omgivelser imellem - kikser. Det er noget, der giver gråd og uro i institutionerne. 

Forskning har vist, at babytegn fremmer den sproglige udvikling, ligesom babytegn også bygger bro mellem børnene. Ikke mindst 'stop'-tegnet hjælper børnene indbyrdes og mindsker drillerier, skænderier, mobning og bid.

Med kursusdagen bliver du klædt på til at sikre børnene nok søvn, god trivsel og en god dag i dagpasningen, ligesom du får værktøjer til at rådgive og samarbejde med forældrene.

Den sidste time på dagen bruges til at give dig svar på særlige spørgsmål. Disse kan stilles på dagen eller indsendes forinden, så underviser kan forberede svarene bedst muligt.

Målgruppe: Ansatte i vuggestuer og dagplejere

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 14/08-23
Mere Info
  • 14/09-2023
  • 09:00 - 15:30
  • LIVA Lighthouse
  • Fuld forplejning
  • Børnehavepædagoger, Dagplejepædagoger, Dagplejere, Pædagoger, Pædagogiske assistenter, Pædagogiske ledere
  • Børn & Unge
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. og har stor erfaring med brugen af baby- og børnetegn i den praktiske hverdag. Vibeke Manniche er forfatter til bogen 'Babytegn - en håndbog' og pjecen 'Baby- og børnetegn fremmer barnets sprog'.  Vibeke Manniche står desuden bag en række bøger om børns sundhed og velfærd, herunder 'Alt om barnet', 'Børns Søvn - din lille sovetryne' samt den populære 'Fedt Nok - hjælp det overvægtige barn'.

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 14/08-23
Joomla SEF URLs by Artio