Børns kost – hvordan rådgiver vi bedst (1- 6 år) (København)
Underviser: Vibeke Manniche (Læge, Ph.d.)
Børns kost er en vigtig del af deres hverdag. Børnene skal spise sundt, spise det rigtige og undgå det forkerte. Men hvad er rigtigt og forkert? Kom til en spændende dag, få styr på fakta og myter og bliv klædt på til at give forældrene den bedst mulige rådgivning.
På dette kursus kommer læge Vibeke Manniche ind på, hvad god kost er, hvordan man forebygger kræsenhed samt ikke mindst kostens betydning for hjernens udvikling. For hjernen kræver den rette næring – vitaminer, mineraler og fedtstoffer. Kosten har derfor også betydning for hjernens udvikling - både på godt og ondt.
Der sættes fokus på, hvilken type kost, der styrker barnets udvikling - og omvendt, hvad man helst skal undgå. Vi ser også nærmere på rammerne for det perfekte måltid, når det gælder fordeling af grønt, kød og stivelse.
Også planlægningen af institutionens måltider kommer op at vende, for det kræver sit at favne alle behov (f.eks. særlig kost til fx allergikere, vegetarer og veganere) i en hverdag med pres på både ansatte og budget.
Vibeke Manniche kommer også ind på mælkens rolle - samt med vigtige input, hvis dagpasningen overvejer at erstatte mælk med vand. Sammenhængen mellem kosten, herunder glutenfri diæt, autisme samt ADHD, bliver også gennemgået.
Vi oplever, at nogle forældre lægger stor kærlighed i maden. Det betyder samtidig, at de i misforstået godhed giver barnet for meget og forkert mad - i kærlighedens navn. Den kærlighed kan dog i visse tilfælde med fordel ombyttes til ’nærvær’.
For mad handler ikke alene om krudt og ukrudt. Det handler også om samvær - både hjemme og i dagpasningen. Familierne søger råd og vejledning, og en vigtig del af dette er netop at få fokus på nærværet – og ikke mindst det nærvær, vi oplever, når vi spiser sammen.
Sidst, men ikke mindst, tager Vibeke Manniche også dykke ned i, hvordan vi forebygger fedme, og hvad vi gør for netop at holde børnene sunde og slanke. Dagen omhandler primært de 1-6 årige og afsluttes med kursusbevis.
Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.
Vær opmærksom på, at vi også gerne kommer ud og afholder foredrag/kursus om emnet hos jer selv. Kontakt vores Kundeservice på tlf. 31 10 70 70 og hør nærmere om muligheder og priser.
3695,00 kr
Pris pr. deltager (ex. moms)- Det lille barns kost (1-6 år)
- Hjernens udvikling og kostens byggesten
- Autisme og ADHD - er der link til gluten?
- Er mælk nødvendig for barnets knogler og udvikling?
- Dagpasningens rolle og kosten i dagligdagen
- Måltidsplanlægning og særlige behov - allergier, vegetarisk / vegansk kost
- Mad som kærlighed
- Forebyggelse af kræsenhed
- Forebyggelse af fedme
- Måltidet - fælles samvær og nærvær
- 25/10-2023
- 09:00-15:00
- LIVA Kursuscenter
- Fuld forplejning
- Børnehaveklasseledere, Børnehavepædagoger, Dagplejepædagoger, Dagplejere, Køkkenpersonale i dagpasninger, Pædagoger, Pædagogiske assistenter, Pædagogiske ledere
- Børn & Unge Sundhed
Børns kost – hvordan rådgiver vi bedst (1- 6 år) (København)
Den 25/10-2023
- 0900 - 0930
- 0930 - 1030
- 1030 - 1045
- 1045 - 1115
- 1115 - 1200
- 1200 - 1300
- 1300 - 1400
- 1400 - 1415
- 1415 - 1445
- 1445 - 1500
- Morgenmad og velkomst
- Det lille barns kost (1-6 år)
- formiddagspause
- Kost og hjernens udvikling
- Autisme/ADHD og gluten. Er mælk nødvendig for barnet?
- Frokost
- Dagpasningens rolle og kosten i dagligdagen. Hvordan forebygger vi overvægt og kræsenhed?
- Eftermiddagspause med kaffe og sødt
- Måltidet - fælles samvær og nærvær, både hjemme og i institutionen
- Afrunding og tak for i dag