Hormonforstyrrende stoffer - undgå dem i dagpasningen - (Foredrag)
Foredrag - -/- i hele landet

Hormonforstyrrende stoffer - undgå dem i dagpasningen - (Foredrag)

Kan hormonforstyrrende stoffer føre til misdannelser og dalende frugtbarhed? Ja, siger Vibeke Manniche, når hun viser, hvordan man undgår stofferne i dagpasningen.

 

Flere fødes med misdannede kønsdele, børn kommer tidligere i puberteten og fisk bliver tvekønnede. Kan disse problemer have noget at gøre med hormonforstyrrende stoffer?

 

Hormonerne styrer mange af de processer, der foregår i vores krop. Bringes hormonsystemet ud af balance, eksempelvis af kemikalier, kan det derfor have stor indflydelse på vores sundhed.

 

Især småbørn, ufødte børn og kvinder i den frugtbare alder er sårbare. At undgå hormonforstyrrende stoffer i dagpasningen handler altså ikke bare om børnenes helbred og udvikling, men også om personalets sundhed.

 

Faktum er, at hverdagen i dagpasningen bugner af hormonforstyrrende stoffer - stoffer, der med lidt omtanke, kunne undgås.

 

Læge, Vibeke Manniche giver en vejledning til, hvordan man kommer uden om de skadelige stoffer ude på institutionerne.

 

Foredraget giver dig viden om:

 

  • hvad vi forstår ved ‘hormonforstyrrende stoffer’
  • hvad der sker, når hormonsystemet bringes ud af balance
  • stoffernes trussel mod helbredet - både hos børn og voksne
  • hvor i dagpasningen, man skal være særlig opmærksom
  • specifikke tiltag, der kan mindske omgangen med hormonforstyrrende stoffer

 

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Mere Info
  • -/-
  • Hele landet
  • Ingen forplejning
  • Dagplejepædagoger, Pædagoger, Sundhedskonsulenter, Sundhedsplejersker, Sygeplejersker
  • Børn & Unge Sundhed
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, lægekonsulent og ph.d. i socialmedicin. Hun har særlig viden om socialmedicinske forhold, sygdom og forebyggelse samt stor erfaring med børns sundhed og velfærd. Hun har stort kendskab til sammenhængen mellem arbejdsmarkedstrivsel, sygdom og sygefravær - særligt i forbindelse med skånehensyn og indretning af arbejdslivet. I kraft af sin mangeårige erfaring som lægekonsulent har hun desuden indgående viden om bl.a. simulation og socialt bedrageri. </br>Vibeke Manniche har i mange år beskæftiget sig med børn og unges sundhed og trivsel. Hun skriver og underviser ofte om emner som børns søvn, børns kost samt udsatte børn og underretningspligten. Hun har ligeledes mange års erfaring med sundhed på ældreområdet. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række bøger og pjecer, herunder pjecen 'Søvn og ældre' og bøgerne 'Børns søvn - din lille sovetryne', 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn' 'Babytegn - En Håndbog' og "Alt om barnet".

kr

Pris pr. deltager (ex. moms)