Hjælp den selvmordstruede (Foredrag)
Foredrag - -/- i hele landet

Hjælp den selvmordstruede (Foredrag)

I arbejdet med såvel unge som ældre møder man ofte borgere, der oplever modgang livet. For nogle af disse mennesker kan tilværelsen blive så uoverskuelig, at selvmord kan synes som den eneste udvej. Få konkrete råd til opsporing af selvmordstruede borgere og den altafgørende forebyggende indsats.

 

Hver dag er der i gennemsnit 2 danskere, som begår selvmord og 20, som begår selvmordsforsøg. Det betyder, at der årligt dør 30% flere danskere p.g.a. selvmord, end der dræbes i trafikken.

 

Selvmord kan og skal forebygges

 

Når et menneske vælger at tage sit eget liv, medfører det ikke blot en personlig tragedie, men involverer også familie, venner og samfundet som helhed.

 

Vi skal være opmærksomme omkring selvmord, herunder de tidlige tegn og faresignaler, så vi kan hjælpe de borgere, for hvem selvmord synes at være den eneste udvej.  Du råd til den forebyggende indsats, selve opsporingen af selvmordstruede borgere, samt håndtering af situationen, hvis man møder en selvmordstruet.

 

Foredraget/kurset kan strække sig fra få timer til hel dag. Det tilpasses efter jeres behov og ønsker. 

Send en mail til os på info@livakurser.dk for at høre mere om priser og muligheder - vi afholder foredrag eksternt i hele landet.

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Mere Info
Om underviseren

Lars Søndergaard Speciallæge i psykiatri, ph.d.

Som speciallæge i psykiatri har Lars Søndergaard bl.a. arbejdet som overlæge og klinikchef på psykiatriske centre i Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland.Lars har herudover en stor og bredt funderet teoretisk viden og klinisk psykiatrisk erfaring, som bl.a. stammer fra otte års ansættelse ved Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik. Her har han bl.a. udført mentalundersøgelser af personer sigtet for kriminalitet og har siden fortsat dette arbejde i andre dele af landet.I 2007 erhvervede han en Ph.d. grad ved Københavns Universitet med en afhandling om antidepressiv/stemningsstabiliserende medicin og risiko for selvmord. Desuden er Lars kendt som en engageret underviser fra sin ansættelse som klinisk lektor ved Københavns Universitet, ved Speciallægeuddannelsen, Politiskolen, Farmaceutisk Universitet og talrige andre sammenhænge.

kr

Pris pr. deltager (ex. moms)