Misbrug - opsporing, konsekvenser og behandling (Foredrag)
Foredrag - -/- i hele landet

Misbrug - opsporing, konsekvenser og behandling (Foredrag)

Få guidelines til, hvordan du som kommunalt ansat hjælper borgere, som er fanget i alhohol- eller stofmisbrug. Kom til en spændende dag og bliv opdateret om de nye misbrugstendenser og stoffer på markedet, opsporing samt de mange relevante tilbud.
 
Misbrug af alkohol, euforiserende stoffer og medicin udgør et stort folkesundhedsproblem og er samtidigt involveret i udviklingen af sociale problemer for mange mennesker. Ikke mindst arbejds- og familielivet kan blive alvorligt udfordret.
 
Den kommunalt ansatte møder et meget stort antal personer med varierende grad af alkoholproblemer, misbrug og afhængighed og kan have en central rolle i at få den enkelte borger ledt i retning af et tilbud, som er relevant. Ikke mindst i opsporingen af misbruget, som oftest er overset og skjult.
 
For rigtig mange unge er hash både del af hverdagen og festmiljøet. Men for mange unge kan cannabis få voldsomme konsekvenser. Så hvad er egentlig op og ned i diskussionen om det populære stof?
 

Med dette foredrag får du kendskab til de vigtigste ting omkrong om misbrug – baggrund, omfang og frem for alt konsekvenser og mulig behandling.

Du får fakta om alkohol, nye stoffer på markedet samt hash. Herunder bl.a. sidstnævntes betydning for psykoser og skizofreni.

 

Foredraget/kurset kan strække sig fra få timer til hel dag. Det tilpasses efter jeres behov og ønsker. 

Send en mail til os på info@livakurser.dk for at høre mere om priser og muligheder - vi afholder foredrag eksternt i hele landet.

 

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Mere Info
Om underviseren

Lars Søndergaard Speciallæge i psykiatri, ph.d.

Som speciallæge i psykiatri har Lars Søndergaard bl.a. arbejdet som overlæge og klinikchef på psykiatriske centre i Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland.Lars har herudover en stor og bredt funderet teoretisk viden og klinisk psykiatrisk erfaring, som bl.a. stammer fra otte års ansættelse ved Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik. Her har han bl.a. udført mentalundersøgelser af personer sigtet for kriminalitet og har siden fortsat dette arbejde i andre dele af landet.I 2007 erhvervede han en Ph.d. grad ved Københavns Universitet med en afhandling om antidepressiv/stemningsstabiliserende medicin og risiko for selvmord. Desuden er Lars kendt som en engageret underviser fra sin ansættelse som klinisk lektor ved Københavns Universitet, ved Speciallægeuddannelsen, Politiskolen, Farmaceutisk Universitet og talrige andre sammenhænge.

kr

Pris pr. deltager (ex. moms)