Ritualer og ritualers betydning (In-house)
Foredrag - -/- i hele landet

Ritualer og ritualers betydning (In-house)

Har I en politik for hvilke ritualer I tilbyder jeres beboere og disses pårørende ved livets afslutning?

Er svaret nej, tilbyder vi en meget interessant temadag med fokus på ritualers store og ofte oversete betydning ved dødsfald.

Erfaringer viser at det er ret tilfældigt, hvilke ritualer den døende og dennes pårørende tilbydes. Ofte afhænger det af hvilket personale der er på arbejde den dag, og ikke mindst af denne personales eget forhold til døden og ritualer.

Ritualer er ikke bare en vigtig del af en efterfølgende sorgbearbejdelse, som kan være med til at bære afdødes pårørende gennem en smertelig sorg.

Ritualer kan også være lindrende for den døende, kvalitetssikre qua en ensartet tilgang blandt personalet, give sikkerhed hos personale som ikke er helt dus med at være i dødens nærvær, og ikke mindst være lindrende for andre af plejecentrets beboere.

På selve dagen får I indsigt i ritualer og traditioner, før-, under- og efter et dødsfald.

Viden om ritualers betydning for den døende, den døendes familie, de andre beboere på plejecentret og for personalet.

Også jeres egne ritualer, herunder istandgørelse, flagning, mors-kasse, afskeden for personale/pårørende/andre beboere, vil blive gennemgået og drøftet.

Dagen afsluttes med forslag til en fremtidig ritualpolitik, som I kan sætte i gang med at udarbejde allerede dagen efter.

 

 

Send en forespørgsel for at høre mere om priser og muligheder. Foredraget kan strække sig fra få timer til en hel dag. Det tilpasses jeres behov og ønsker og afholdes i hele landet.

* Obligatoriske felter
Lær mere om:
  • Hvad er ritualer og hvilken betydning har de for sorgbeabejdelse
  • Den digitale arv og dens udfordringer
  • Dialogværktøj der hjælper til at bryde tabuerne omkring døden
  • Få en god ritualpolitik
  • Ritualer i eget hjem, på plejecentre og på hospice
Mere Info
Om underviserne

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, lægekonsulent og ph.d. i socialmedicin. Hun har særlig viden om socialmedicinske forhold, sygdom og forebyggelse samt stor erfaring med børns sundhed og velfærd. Hun har stort kendskab til sammenhængen mellem arbejdsmarkedstrivsel, sygdom og sygefravær - særligt i forbindelse med skånehensyn og indretning af arbejdslivet. Vibeke Manniche har i mange år beskæftiget sig med børn og unges sundhed og trivsel. Hun skriver og underviser ofte om emner som børns søvn, børns kost samt udsatte børn og underretningspligten. Hun har ligeledes mange års erfaring med sundhed på ældreområdet. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række bøger og pjecer, herunder pjecen 'Søvn og ældre' og bøgerne 'Børns søvn - din lille sovetryne', 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn' 'Babytegn - En Håndbog' og "Alt om barnet".

Helle Vibeke Thorsted Palliationssygeplejerske

Helle Vibeke Thorsted har mange års erfaring som palliationssygeplejerske. Hun underviser ofte i emner inden for ældrepleje og palliation på både kurser og konferencer og er en efterspurgt foredragsholder.I samarbejde med LIVA Kurser, har Helle udgivet den populære pjece 'De sidste levedøgn', som dagligt bruges på plejecentre og hospicer over hele landet, samt bogen 'Alt du skal vide - ønsker til mine efterladte' og pjecen 'Ønsker til min sidste tid'.    

0,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio