Kursus - 31/10-2022 i Aarhus

Samtaler om sorg – og sorgens faser

“Sorg er kærlighedens pris,” sagde Johannes Møllehave. Det havde han ret i, og det viser både forskningen og erfaringerne fra den praktiske hverdag med sørgende.

Som præst er det vigtigt at kende til sorgens forskellige spor og ikke mindst, hvordan man kan være med til at lindre sorgen hos de efterladte og den døende. Hvad siger man til den døende og hvordan finder du de rette ord til de pårørende? Hvad gør man? Hvad skal man helst undgå at sige?

Nyt kursus med palliations-sygeplejerske Helle Thorsted lærer dig om sorgens faser samt om hvordan du som præst kan være med til at støtte både den døende, de pårørende og efterladte.

Sorg er meget individuel og kan opleves meget forskelligt.  Nogle kommer let hen over det, mens andre kæmper med sorgen i flere år. Nogle dør sågar af sorg - såkaldt Broken Heart syndrome.

Der er meget fokus på de efterladtes sorg, mens den døendes sorg ofte overses. Døden og sorg er stadig et tabu, som den døende også føler. Pårørende, venner og andre omsorgsgivere har svært ved at tale om døden og undgår det. For nogle døende betyder det, at de føler sig meget ensomme, selv om de er omgivet af mange, der holder af dem.

Bliv klædt grundigt på til at tage vigtige samtaler med mennesker i sorg på dette unikke kursus med den erfarne palliationssygeplejerske Helle Thorsted. Helle Thorsted kender døden fra sit daglige arbejde. Helle Thorsted har også skrevet bogen “Alt du skal vide – bogen til mine efterladte” samt pjecen “De sidste levedøgn”

2895,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3495,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 01/10-22
Mere Info
Om underviseren

Helle Vibeke Thorsted Palliationssygeplejerske

Helle Vibeke Thorsted har mange års erfaring som palliationssygeplejerske. Hun underviser ofte i emner inden for ældrepleje og palliation på både kurser og konferencer og er en efterspurgt foredragsholder.I samarbejde med LIVA Kurser, har Helle udgivet den populære pjece 'De sidste levedøgn', som dagligt bruges på plejecentre og hospicer over hele landet, samt bogen 'Alt du skal vide - ønsker til mine efterladte' og pjecen 'Ønsker til min sidste tid'.    

2895,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3495,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 01/10-22
Joomla SEF URLs by Artio