Kursus - 25/11-2022 i Aarhus

Servicelovens § 41 og 42 for sagsbehandlere (Aarhus)

Kom til et spændende kursus med jurist og lektor emerita i socialret ved Juridisk Institut, Aalborg Universitet, Nina v. Hielmcrone og få styr på: Især merudgiftsydelse, SEL § 41 og tabt arbejdsfortjeneste, SEL § 42.
For at kunne arbejde med området er det imidlertid væsentligt, at du som sagsbehandler også har indsigt i de øvrige hjælpemuligheder for handicappede børn og unge.

På dagen lægger Nina v. Hielmcrone særlig vægt på, at du i sager inden for Servicelovens § 41 og 42 skal have en klar forståelse for de basale regler i bestemmelserne, fx. hvad er en merudgift? Hvornår er den nødvendig? Hvem er omfattet af reglerne og hvad skal dokumenteres og sandsynliggøres?

Der vil ligeledes også være hjælp at hente i forhold til beregning og udbetaling af merudgifter samt beregning af tabt arbejdsfortjeneste.

Indhold og udbytte
På dagen får du et samlet overblik over regler og ydelser vedrørende børn og unge med handicap, herunder de handicapretlige principper herunder FN´s handicapkonvention og FN´s børnekonvention samt vejledningspligten.

Underviseren giver en grundig gennemgang af bestemmelserne, herunder også af de principafgørelser og praksisundersøgelser, der ligger fra Ankestyrelsen.

Få svar på dine særlige problemstillinger
Inden den 1. november 2022
bedes du senest indsende dine spørgsmål til underviseren, evt. i form at cases, så kurset bedst muligt kan tilpasses dine og de andre deltageres konkrete behov. Mailen formidles via LIVA Kurser ved tilmelding.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokost og eftermiddagskage.

NB. Der er tilmeldingsfrist d. 25. oktober '22, så tilmeld dig med det samme, hvis du ønsker at deltage.

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder kurset. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 eller kontakt os via mail på kontakt@livakurser.dk for nærmere information og få et godt tilbud.

3998,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Lær mere om:
  • Merudgiftsydelse
  • Tabt arbejdsfortjeneste
  • Servicelovens hjælpemuligheder til handicappede børn
  • Vejledningspligt
  • FN´s handicap- og børnekonvention
Mere Info
Om underviseren

Nina von Hielmcrone Jurist og lektor emerita i socialret

Nina v. Hielmcrone har i mange år undervist i socialret, dels ved Den sociale Højskole i Aarhus og siden 1995 ved Aalborg Universitet. Hun har desuden holdt en række kurser og foredrag på konferencer. Siden 1983 har hun været rådgiver ved Gellerupparkens Rethjælp, hvor hun også er formand for bestyrelsen.

3998,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio