Kursus - 16/06-2022 i Aarhus

Spot forstoppelse hos borgeren (Aarhus)

Overser du forstoppelse hos fx en beboer eller ældre i hjemmeplejen? Og ønsker du at blive opdateret på de typiske symptomer og behandling? Hvis svaret er ja, er dette kursus det helt rette for dig.

Flere og flere borgeres sundhed, livskvalitet og velbefindende nedsættes på grund af forstoppelse. De må leve med konsekvenser deraf, såsom almen utilpashed, kvalme, nedsat appetit og smerter. Plus det ydmygende ved at kunne få ”uheld”, når man mindst venter eller ønsker det.

Forstoppelse er kendetegnende ved, at det let bliver en ond cirkel, som kan være svær at bryde, hvis man ikke gør det målrettet og korrekt. Dermed er det både ressourcekrævende og tidskrævende - og af samme grund - også økonomisk belastende for kommunerne.

På kurset vil der blive undervist i symptomer på forstoppelse, årsagerne til den, hvordan vi bedst forebygger forstoppelse og hvordan den behandles.

Du får indblik i typiske afføringsproblemer, mobilisering, ”det gode toiletbesøg” og hvordan forskellige afføringsmidler virker.

Kursets dygtige underviser sygeplejerske Helle Thorsted tager også fat på, hvordan man hjælper den småt-spisende ældre. Sidstnævnte kan være en væsentlig grund til forstoppelse og let føre til en ond cirkel, som du kan lære at bryde.

Målgruppe: Alle som varetager pleje af ældre og handicappede.

Undervisningen veksler mellem fakta, cases og diskussioner.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder kurset. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 eller kontakt os via mail på kontakt@livakurser.dk for nærmere information og få et godt tilbud.

2995,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Lær mere om:
  • Almindelige afføringsproblemer
  • Forstoppelse/diarré, kost og væske
  • Mobiliserings betydning
  • "Det gode toiletbesøg"
  • Trivsel og livskvalitet
  • Afføringsmidler og deres virkning
Mere Info
Om underviseren

Helle Vibeke Thorsted Palliationssygeplejerske

Helle Vibeke Thorsted har mange års erfaring som palliationssygeplejerske. Hun underviser ofte i emner inden for ældrepleje og palliation på både kurser og konferencer og er en efterspurgt foredragsholder.I samarbejde med LIVA Kurser, har Helle udgivet den populære pjece 'De sidste levedøgn', som dagligt bruges på plejecentre og hospicer over hele landet, samt bogen 'Alt du skal vide - ønsker til mine efterladte' og pjecen 'Ønsker til min sidste tid'.    

2995,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio