Kursus - 11/10-2023 i Aarhus

Spot på snus (Aarhus)

Misbrug af snus og røgfri tobak stiger blandt børn og unge. Kom på en højaktuel dag, hvor du lærer at spotte misbruget, og hvordan det forebygges og stoppes.

Snus og andre røgfrie nikotinprodukter er blevet meget udbredt blandt børn og unge de seneste år. Nye tal viser, at 11,4 procent af unge i alderen 15 og 29 år bruger snus, tyggetobak eller nikotinposer enten på daglig basis eller en gang imellem. Det svarer til mere end hver tiende i den aldersgruppe.

Samtidig er der siden 2020 sket en stigning på mere end 50 % især blandt yngre kvinder, der er begyndt at bruge røgfri nikotin. Få viden og redskaber til at imøde gå den bekymrende udvikling hos de unge og hør, hvordan du kan forebygge alvorlige skader på både tænder og tandkød hos jeres unge klienter.


Hvorfor er f.eks. snus overhovedet et problem, kunne man fristes til at spørge? Der er jo ingen røg, der kan skader lungerne med disse produkter? En af de mest alvorlige konsekvenser ved f.eks. snus, er, at der er mere nikotin i snus end i en cigaret. Nikotinafhængigheden bliver derved hurtigt meget stor hos brugeren, og et misbrug bliver skabt. Misbruget af snus giver store problemer i hverdagen for både børnene og omgivelserne med øget irritabilitet, rastløshed og dårligt humør til følge. For de unge (mis)brugere kan det også medføre skader på hjernens udvikling, som normalt først er færdigudviklet i midten af 20'erne. 

Snus er netop blevet forbudt på alle ungdomsuddannelser på lige fod med andre nikotinprodukter. Det løser dog ikke problemet hos de børn og unge, som allerede er blevet afhængige. På kort sigt er det især mundens slimhinder og tænder, som skades, imens det på længere sigt medfører øget risiko for blandt andet kræft i mundhulen.

På dette højaktuelle kursus sætter læge Vibeke Manniche fokus på snus, dets virkninger, bivirkninger og mulige følgeskader. Du bliver klædt på til bedre at kunne forstå og tale med den unge om deres nikotinmisbrug samt rådgive om både mekanismerne bag afhængigheden og mulige veje ud. Hvad virker, og hvad virker ikke.

Kort sagt får du både den nødvendige viden om snus, tyggetobak og nikotinposer, samt hvorfor det er farligt for især børn og unge. Derudover får du konkrete værktøjer til at få sat en stopper lokalt for misbruget. 

På dagen uddyber Vibeke Manniche ikke alene snus' virkning, omfanget af misbruget, men også mulige hjælpemuligheder for at slippe misbruget. 

Målgruppe: Alle, som arbejder med børn og unge (10-18 år)

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder kurset. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 for nærmere information og få et godt tilbud.

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 11/09-23
Lær mere om:
  • Snus virkning og bivirkning
  • Omfanget af misbrug
  • Indsatsen ved misbrug
  • Forbyggelse
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. Hun har stor viden om børns sundhed - og særligt om emner som smitsomme sygdomme, børns kost og søvn, søvnpolitik, ADHD og autisme samt barnets vækst og generelle sundhed.Vibeke Manniche underviser ofte i disse emner på både kurser og konferencer og er desuden forfatter til flere publikationer, herunder bøgerne 'Alt om barnet', 'Anna drømmer', 'Børns søvn - din lille sovetryne' og 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn', Babytegn - en håndbog".

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 11/09-23
Joomla SEF URLs by Artio