Kursus - 07/03-2022 i København

Synkebesvær hos ældre og handicappede (dysfagi) – når liv kan reddes (København)

Besvær med at tygge eller synke kan have alvorlige konsekvenser for den ældre og handicappede og føre til fx alvorlig fejlernæring, underernæring eller isolation. I værste fald kan dysfagi medføre døden. Mange steder opleves det som et voksende problem inden for ældreområdet.

LIVA Kurser sætter spot på synkebesvær og fejlsynkning med dette ny kursus. Her lærer du at genkende dysfagi, så du kan gribe ind, før fejl- og underernæring og eventuelle dødelige følger opstår.

Dysfagi kan være et stort problem, både for den berørte selv og for plejepersonalet og de pårørende. En lang række sygdomme kan forårsage synkebesvær. Synkebesvær øger markant risikoen for alvorlig lungebetændelse forårsaget af fejlsynkning af mad og/eller væske til lungerne, underernæring, dehydrering, tab af funktionsevne og i værste fald døden.

Dysfagi stiller store krav til personalet
Op mod 60-87 % af beboere på plejehjem har problemer med at spise. Da synkebesvær i værste fald kan have alvorlige følger, stiller det store krav til personalets håndtering og pleje af netop borgere med synkebesvær. Dette gælder både på plejehjem som derhjemme.

Udbytte
Underviser Louise Rosholm, der er ergoterapeut, har stor erfaring med undersøgelse og behandling af dysfagi i kommunalt samt regionalt regi. På dagen giver hun et godt indblik i symptomerne på synkebesvær. Louise Rosholm vil også inddrage relevante undersøgelser og tilvejebringer vigtig viden om, hvordan ændring af madens konsistens, god mundhygiejne og motion kan reducere risikoen for dysfagi.

Kurset vil veksle mellem teori og praktiske øvelser.

Kurset afsluttes med kursusbevis.

Målgruppe
Målgruppe: Alle, der arbejder med handicappede, ældre og plejehjemsbeboere.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder kurset. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 eller kontakt os via mail på kontakt@livakurser.dk for nærmere information og få et godt tilbud.

2398,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2998,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 07/02-22
Lær mere om:
  • Symptomer på dysfagi
  • Viden om forebyggende og lindrende tiltag (madens konsistens, god mundhygiejne og motion)
Mere Info
  • 07/03-2022
  • 09:00 - 15:00
  • LIVA Kursuscenter
  • Fuld forplejning
  • Ansatte i ældreplejen, Ansatte på plejecentre, Ansatte på plejecentre og bosteder, Handicaphjælpere, Ældrekonsulenter, Ældreplejen, Ældrerådgivere
  • Sundhed Ældre
Om underviseren

Louise Rosholm Ergoterapeut

Louise Rosholm har stor erfaring med undersøgelse og behandling af dysfagi i kommunal samt regionalt regi. Louise Rosholm er uddannet ergoterapeut fra 2006 og hendes erfaring er primært inden for det neurologiske område samt inden for kræft og palliation.

2398,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2998,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 07/02-22
Joomla SEF URLs by Artio