Kursus - 11/05-2023 i København

Tuberkulose og smitsom leverbetændelse – bliv opdateret (København)

Danmark modtager aktuelt flygtninge fra Ukraine, og ikke alle er raske.

Forskere skønner, at cirka 1 ud af 5 er smittet med tuberkulose. Altså cirka 20.000 flygtninge. Rigtig mange er også smittet med smitsom leverbetændelse. Kom til kursus, hvor du opdateres i tuberkulose såvel som smitsom leverbetændelse.

Tuberkulose er en meget udbredt smitsom sygdom i store dele af verden, herunder i Ukraine. Det er samtidig en sygdom, som mange danskere helt har glemt eksistensen af. Det samme gælder for smitsom leverbetændelse. På grund af såvel effektiv behandling og forebyggelse. Tuberkulose er ubehandlet en dødelig sygdom og kan have stor betydning for den enkeltes livskvalitet. På verdensplan er det 10. dødsårsag.

Selv om ukrainske børn i første omgang modtages på modtageinstitutioner, må vi forvente, at de i løbet af kort tid sluses ind i almindelige dagpasninger. Derfor er det godt at være velforberedt!

På kurset bliver du opdateret i, hvad tuberkulose og smitsom leverbetændelse er, hvordan sygdommene smitter og ikke mindst, hvordan man som professionel griber det an. Også når flygtninge er smittet med tuberkulose eller smitsom leverbetændelse – herunder opsporingen heraf. Det være sig børn som voksne.

Undervisningen giver både indblik i de smitsomme sygdomme, tager fat på hensynet til de andre børn samt ikke mindst personalets arbejdsmiljø og risiko for at blive smittet.

Underviseren er den erfarne og dygtige oplægsholder læge Vibeke Manniche. Rigtig mange af jer kender allerede Vibeke fra mange af hendes relevante kurser og foredrag.

Aktuelt bliver flygtninge IKKE automatisk undersøgt for fx tuberkulose eller smitsom leverbetændelse, hvilket gør, at man skal være særlig opmærksom. Også når det gælder privat indkvartering.

Målgruppe: Alle som arbejder med og kommer i berøring med flygtninge (både børn og voksne)

Prisen inkluderer fuld forplejning

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 11/04-23
Lær mere om:
  • Bliv opdateret på tuborkulose og smitsom leverbetændelse
  • Riskoen for at blive smittet
  • Aktuelle retningslinier
  • Personalets håndtering
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Hun har særlig viden om socialmedicinske forhold, smitsomme sygdomme  og forebyggelse samt stor erfaring med folkesundhed. Vibeke Manniche er en engageret og underholdende underviser, som altid formår at inddrage tilhørerne og sikre dialog undervejs.

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 11/04-23
Joomla SEF URLs by Artio