Kursus - 10/09-2019 i Aarhus

LIVA's Efterårsmøde (Aarhus)

LIVA'S EFTERÅRSMØDE
KEEP MOVING!

 

Kom med til LIVA´s herlige Efterårsmøde og oplev et program spækket med inspirerende og højaktuelle oplæg tilsat masser af debat, vidensdeling og givende samvær.

Tag med på LIVA’s Efterårsmøde og hent ny inspiration til en endnu bedre dag i institutionen – for både børn og ansatte.

 

De to dage vil byde på en række spændende oplæg, gode muligheder for vidensdeling, men også masser af nærende samvær, gode grin og bevægelse. Tag med til et par gode dage, hvor alle bliver klogere, får diskuteret, grint, snakket og ikke mindst inspireret hinanden.

 

Efterårsmødet afholdes over 2 dage, d. 10/9 & 11/9 2019. Lige nu kan du tilmelde dig med ekstra god rabat , så er du samtidig sikret plads.

 


Hent sparring og inspiration i de spændende oplæg


Afslappende fantasihistorier og tid til opmærksomhed 

V/ Lotte Salling, forfatter og psykomotorisk terapeut

Lotte Sallings bøger er elsket af børn, pædagoger og forældre over hele landet. Denne sommer er hun aktuel med et helt nyt digitalt projekt om netop stille stunder. For det kan være rart for både børn og voksne med små pauser i en ofte urolig og travl hverdag. At sidde eller ligge nogle få minutter med øjnene lukket og lytte til en historie kan give tiltrængt ro i den travle dagpasning og stimulere både opmærksomhed og fantasi.

 

Vi sætter tempoet helt ned, når vi i selskab med den populære forfatter lærer at guide børnene til en lille pausestund. Det være sig via en dæmpet og beroligende stemme, fortælling til musik eller noget helt tredje.

 

Så læn jer tilbage og oplev variationer af små afslappende historier, som I får med hjem, og kan afprøve sammen med børnene.Hop, spring, tril, kravl - mere leg og natur i institutionens hverdag
V/ Sara Østergaard Jacobsen, bevægelseskonsulent, cand.scient i idræt

Der er mere fokus på børn, motorik og robusthed end nogensinde før. I en tid med mindre leg og mere tablet, står bevægelse og fysisk robusthed   ikke altid højest på dagsordenen. 

Men faktum er, at børn, der kommer ud og bevæger sig - løberhoppersvingertrillerklatrerkravler – bliver mere robuste, både fysisk og psykisk. De bliver sundere, de leger bedre, lærer bedre, sover bedre…

Glæd dig til et oplæg med masser af fart over feltet, når bevægelseskonsulent Sara Østergaard Jacobsen giver tips til masser af sjove nye aktiviteter, til hvordan vi bruger naturen til at bevæge os i – og ikke mindst, hvordan I får udnyttet mulighederne i jeres eget nærområde.

 

God søvn – grundlaget for en god dag, for både store og små

V/ Vibeke Manniche, læge, ph.d.

God søvn (og gode søvnvaner) er springbræt for et sundere, længere og gladere liv – for både store og små.

Men hvordan sikrer vi, at børnene – og personalet – får den rette hvile? Hvordan får man en god søvnrutine? Hvordan undgås tankemylder? Hvor meget skal et barn egentlig sove –og hvordan rådgiver I bedst de trætte forældre?

Vibeke Manniche (læge, ph.d) har rådgivet om søvn i mange år og står bag en række bøger, pjecer og plakater om emnet. Få hendes bedste råd til, hvordan I sikrer børnene – og de ansatte – en god og nærende søvn. Så I er klar til at tackle hverdagens små og store udfordringer sammen.

 

 

Børns kost - en update  
V/ Vibeke Manniche, læge, ph.d.

Hvordan tilpasses de fælles måltider i dagpasningen, så man sikrer den rette kost til børnene - herunder fx vegetarer og veganere?

Vi stiller skarpt på det højaktuelle emne og bringer samtidig fokus på det pædagogiske måltid, samt hvordan man i dette har fokus på en stigende mangelvare - nemlig nærvær. Mælk, og muligheden for at erstatte den i dagpasningen med koldt rindende vand, bliver også berørt.

Altsammen med lægens briller på.


Vi glæder os til at se dig til nogle skønne dage sammen.

Hvis du medbringer din nysgerrighed og dit gode humør, så byder vi på to dage i selskab med engagerede oplægsholdere, ny inspiration og rum til debat - og forhåbentlig smukt efterårsvejr.

Ps. Kursusprisen inkluderer overnatning på hotellet. Ønsker du ikke at overnatte på hotellet, bliver prisen lavere. Kontakt os venligst på 31 10 70 70 for nærmere information og tilmelding.

5995,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Mere Info
Om underviserne

Vibeke Manniche Læge, ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. Hun har stor viden om børns sundhed - og særligt om emner som børns kost og søvn, søvnpolitik, ADHD og autisme samt barnets vækst og generelle sundhed.Vibeke Manniche underviser ofte i disse emner på både kurser og konferencer og er desuden forfatter til flere publikationer, herunder bøgerne 'Anna drømmer', 'Børns søvn - din lille sovetryne' og 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn', Babytegn - en håndbog". Hun er lige nu aktuel med den helt nye udgave af "Alt om barnet" der udkom i april

Lotte Salling Psykomotorisk terapeut

Lotte Salling er psykomotorisk terapeut, forfatter og foredragsholder.Hun har 25 års erfaring med undervisning og sprogprojekter og har gennem tiden arrangeret en bred vifte af sprogprojekter på flere hundrede institutioner, skoler og biblioteker landet over.Lotte er ekspert inden for sit felt og er forfatter til over 40 bøger og fagbøger til sprogstimulering af børn. Blandt titlerne er 'Aktive fortællinger, rim og remser', 'Spring sproget frem', 'Leg sproget frem', 'Fagter og grimasser', 'Snakkepakker' og 'Lyt til løven - yogaremser for børn'. Hun er aktuel med det digitale projekt "Stille stunder", som udkommer i sommeren 2019 samt den nye bog "Tal-atlet", som udkommer i efteråret 2019. 

Sara Østergaard Jacobsen Bevægelseskonsulent, Cand. scient i idræt

Sara Østergaard Jacobsen er uddannet cand.scient i idræt med speciale i legens udviklingspotentiale for unge mennesker. Hun arbejder som bevægelseskonsulent med at implementere mere leg og bevægelse i daginstitutioner og dagplejere for derigennem at støtte op om børns motoriske udvikling. Hun har bred erfaring med undervisning af børn i bevægelse, leg og motorik, samt undervisning af fagpersonale og forældre i daginstitutioner.

5995,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)