Kursus - 08/06-2020 i Aarhus

Nedsæt sygefraværet og få en bedre arbejdsdag (Aarhus)

Alle organisationer kan i perioder lide af højt sygefravær, men falder niveauet ikke til 3 – 4% er der grund til at se nærmere på organisationen og målrettet arbejde på forbedringer.  Det høje fravær er normalt et udtryk for, at organisationen ikke fungerer hensigtsmæssigt. Flere emner kan være i spil - fra kultur, ledelse, overbelastning, manglende kompetencer, opgaverne, teamet..

Sygefravær kan stort set altid nedsættes med ret enkle tiltag. Nogle tiltag har en umiddelbar effekt og andre tager tid af få på plads.

Kom til en spændende dag og få chefens og lægens bud på, hvad I kan gøre for at nedbringe fraværet og øge arbejdsglæden.

Højt sygefravær belaster ikke alene arbejdspladsen, borgerne/kunderne der serviceres, men også de enkelte ansatte. Højt sygefravær belaster nemlig i stor grad dem der er tilbage på arbejdspladsen og skal løbe hurtigere.

Højt sygefravær i en organisation er ofte et symptom på, at organisationen ikke er i en god balance. Grebene til at skabe balancen afhænger af diagnosen og rammebetingelserne. En klar plan med klare mål er en del af løsningen. En plan som ledelsen skal støtte op om og medarbejderen involveres i fra start.

Mange sygemeldinger kan helt undgås ved hjælp af en række simple justeringer i hverdagen. Det kræver normalt nærværende ledelse og opfølgning. Konkret anbefalinger gives. Flere 1:1 samtaler, være sig større medbestemmelse, en justering af arbejdsopgaverne eller måske bare større opmærksomhed. Mulighedserklæringer fra egen læge er også et must, når sygemeldte skal hurtigt tilbage.

Når man taler om sygefravær, er det vigtigt at sætte det op mod, hvad vi egentlig fejler. Hvad er det, som de fleste af os slås med af skavanker og som tiltager med alderen? Og hvordan tilpasser vi vores arbejdsliv hertil bedst muligt?

Claus Nickelsen har mange års erfaring som chef i såvel den kommunale som private sektor. Han har med målrettet indsats fået nedsat et sygefravær på ca. 20 dage pr. medarbejder pr. år 7 dage (3%). Samtidig blev organisationen flyttet fra en modløs organisation i skyggen, til en organisation med energi, sammenhold og troen på, at man på sigt ville kunne klare sig blandt de bedste.

Vibeke Manniche har i mange år beskæftiget sig med sygefravær og kommer med lægens bud på, hvordan arbejdspladsen tilpasses, så unødvendige sygemeldinger kan undgås og sygemeldinger forkortes. Til gavn for den enkelte medarbejder, kollegaerne og arbejdspladsen. En win-win for alle.

Undervisningen bygger på fakta, cases og praktiske erfaringer.

Deltagere:

Kurset henvender sig både til ledere med personaleansvar og HR-medarbejdere, som har brug for værktøjer til at arbejde med fravær. Kurset forløber som en blanding af teori og cases, med udgangspunkt i deltagernes egne situationer og udfordringer.

På kurset arbejder du med

 • Den gode arbejdsplads, hvorfor er den god og hvad holder den god?
 • Arbejdspladsen som har problemer, hvorfor er der problemer og hvor kan fokus være i en genopretningsplan
 • HR og lederen, ledelsesansvar
 • At forstå sygefraværsstatistikker lokale og nationale
 • Befolkningens sygdomme og skavanker
 • De lægelige skånehensyn ved. f.eks. stress, depression og rygsmerter
 • Forebyggelse og behandling af stress
 • Hvordan rummelighed minimerer sygefravær
 • Håndtering af sygefravær ved fyring og opsigelser
 • Brug af mulighedserklæringer og samarbejde med lægerne

 

Din virksomheds udbytte

 • Lavere fravær i organisationen og bedre trivsel
 • Indsigt i det gode samspil mellem lederen, HR og lægen

3095,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3295,00 kr)
Lær mere om:
 • Indsigt i fraværsdynamikker og statistikker
 • Indsigt i det gode samspil mellem lederen og HR
 • Veje til varigt at fastholde et lavt fravær
 • Ledelsesmuligheder når fraværet er højt
 • Redskaber til at få medarbejderen hurtigt tilbage til arbejdet
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, lægekonsulent og ph.d. i socialmedicin. Hun har særlig viden om socialmedicinske forhold, sygdom og forebyggelse samt stor erfaring med børns sundhed og velfærd. Hun har stort kendskab til sammenhængen mellem arbejdsmarkedstrivsel, sygdom og sygefravær - særligt i forbindelse med skånehensyn og indretning af arbejdslivet. I kraft af sin mangeårige erfaring som lægekonsulent har hun desuden indgående viden om bl.a. simulation og socialt bedrageri. </br>Vibeke Manniche har i mange år beskæftiget sig med børn og unges sundhed og trivsel. Hun skriver og underviser ofte om emner som børns søvn, børns kost samt udsatte børn og underretningspligten. Hun har ligeledes mange års erfaring med sundhed på ældreområdet. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række bøger og pjecer, herunder pjecen 'Søvn og ældre' og bøgerne 'Børns søvn - din lille sovetryne', 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn' 'Babytegn - En Håndbog' og "Alt om barnet".

3095,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3295,00 kr)
Joomla SEF URLs by Artio