Nudging af borgeren til et sundere liv (København)
Kursus - 23/05-2018 i København

Nudging af borgeren til et sundere liv (København)

Med 'nudging' får I helt nye muligheder for at hjælpe patienter og borgere til at handle til fordel for både sig selv og deres omgivelser. For hvad er det, der går galt, når patienten med rygerlunger fortsat ryger? Når beboeren køber uhensigtsmæssig mad og bliver fortsat tykkere eller drikker på trods af leversvigt? Hør hvor I kan sætte ind her og nu for at hjælpe borgeren på vej mod en sundere tilværelse - helt uden store økonomiske satsninger og løftede pegefingre.

Hvorfor ignoreres vigtige sundhedstilbud? Det er nærliggende at skyde skylden på manglende motivation, men realititen er ofte en helt anden. Størstedelen af vores handlinger skyldes automatik, helt uden, at vi tænker på det. Derfor kan vores adfærd ofte ændres med lethed og med et kærligt puf i den rette retning. For borgere og patienter vil faktisk, som oftest, helst handle til både eget og andres bedste.

Hvordan sikrer vi så, at borgeren tager det 'rigtige' valg?

Det er dog ikke altid, at de gode intentioner føres ud i livet. Men bare et lille puf eller ”nudge” kan ændre de dårlige vaner nok til at gøre en forskel – uden stort set at koste noget.

Hvis man skal have borgere til at ændre deres adfærd, findes svaret og løsningen først og fremmest i den ’valgarkitektur’, der omgiver dem. Kort sagt - de lette valg skal være de rigtige valg, de sunde valg.

 Hvis brugerløsninger er lavet sådan, at de tager højde for vores psykologi og vaner, er der nemlig meget stor chance for, at vi bruger dem rigtigt.

 Set i dette lys er nudging sundhedspædagogik, når det er bedst. 

I korte vendinger handler nudging om at finde simple, billige løsninger på ”dyre” problemer – når forbud, straf og reklamekampagner har givet fortabt.

På kursusdagen får du indblik i borgernes adfærd samt i, hvordan nudging bruges i praksis. Kurset indfører dig i nudgingens principper, metoder og planlægning og der vil være god mulighed for få sparring til jeres aktuelle problemstillinger undervejs. 

Medbring meget gerne eksempler på forhold fra dit daglige arbejde, hvor du gerne vil have ændret patienternes, borgernes eller måske medarbejdernes adfærd. Med et kærligt og effektivt puf.

 

 

2295,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2895,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 27/04-18
Lær mere om:
 • Nudgingens principper - en introduktion
 • Hvordan I bedst kortlægger borgernes adfærdsmønstre
 • Hvordan I 'nudger' - let og målrettet
 • Brugen af nudging efter kurset
Se relaterede produkter fra
webshoppen herunder
 • Fedt nok - hjælp det overvægtige barnAf: Vibeke MannichePris: 249,- krLæs mere
 • Hjertekarsygdomme og arbejde - PjecePris: 5,- krLæs mere
Mere Info
 • 23/05-2018
 • 09:00 - 15:00
 • LIVA Kursuscenter
 • Fuld forplejning
 • Alle, Alment praktiserende læger, Ansatte i ældreplejen, Ansatte på dags- og aktivitetscentre, Børnehavepædagoger, Dagplejepædagoger, Dagplejere, Forebyggelseskonsulenter, Hjemmeplejere, HR-medarbejdere, Klubledere, Lærere, Projektledere, Pædagoger, Sosu-assistenter/hjælpere, Sundhedskonsulenter, Sundhedsplejersker, Sygeplejersker
 • Sundhed
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, ph.d.

Vibeke Manniche er læge og ph.d. i socialmedicin. Hun har stor indsigt i sundhed hos børn såvel som voksne og ældre, somatisk sygdom, kostens og søvnens rolle, forebyggelse m.m. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række publikationer om sundhed hos børn og voksne og underviser ofte i emner inden for sundhed og samfund på både kurser og konferencer.

2295,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2895,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 27/04-18