Bedre støtte til døende og pårørende - styrk indsatsen (Aarhus)
Kursus - 04/04-2018 i Aarhus

Bedre støtte til døende og pårørende - styrk indsatsen (Aarhus)

Tager du godt nok hånd om den døende og deres pårørende? Eller er der noget, du kan gøre endnu bedre? Tag med på dette højaktuelle kursus og bliv klædt på til at give døende borgere den bedst mulige behandling og støtte i den sidste tid.

Lindrende behandling er meget mere end smertebehandling. Det handler også om livskvalitet og lindring af både fysiske, psykiske, sociale og eksistentielle symptomer hos mennesker, der rammes af en livstruende sygdom.


Den gode palliative behandling - i de rette rammer

Døende kan have vidt forskellige palliative symptomer, behov og forløb. Det er derfor vigtigt, at man som plejepersonale har indgående viden om, hvad der sker med krop og sind i den sidste tid og er i stand til at genkende og reagere på vigtige tegn og symptomer.

Også rammerne for den sidste tid kan være vidt forskellige. Det er langtfra alle døende, der tilbydes at blive tilknyttet et palliativt team eller indlagt på hospice. Hertil kommer, at flere og flere ønsker at dø hjemme.

Dette kursus til dig, som ønsker at blive klædt bedre på til at yde døende den bedst mulige palliative behandling og give døende, såvel som pårørende, den bedst mulige støtte i den sidste tid. Uanset om borgeren vælger at dø på plejecenter, hospice eller i hjemmets vante rammer.

På dagen dykker vi ned i det, der er svært og sætter desuden fokus på døende med særlige behov, herunder KOL-patienter samt døende, der er ramt af demens. Dagen tager udgangspunkt i plejen af beboeren - i den palliative fase, hvor beboeren har måneder af livet tilbage, samt i den terminale fase, hvor der er tale om de sidste uger og dage af livet.


Mød de pårørende i sorgen og krisen

De pårørende er en væsentlig ressource for den syge i det palliative forløb, men er selv i stor risiko for at bukke under og opleve stor belastning under sygdomsforløbet.

Føler du dig som fagperson til tider famlende og usikker i kommunikationen med de pårørende? På kursusdagen får du vejledning til, hvordan du tackler de tunge situationer professionelt og håndterer de mange - og til tider store - spørgsmål, der kan opstå.

Undervisningen baseres på en blanding af teori, gruppearbejde, film samt erfaringer fra undervisers og kursisternes eget virke og afsluttes med kursusbevis.

 

2295,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2895,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 03/03-18
Lær mere om:
 • Din rolle i det palliative forløb
 • De palliative symptomer - delirium, fatigue, smerter, tegn på at døden er nær, døden uden mad og drikke
 • Hvad der sker med kroppen, når man ikke spiser og drikker
 • Arbejdsredskab til brug for observationer ved delir
 • Ensartet observationsmetode til bedømmelse af smerter
 • Døende med særlige behov, herunder KOL-patienter samt demente
 • Rammerne for den sidste tid - plejecenter, hospice, hjemmet
 • De særlige behov, når den sidste tid tilbringes i hjemmet
 • Behov hos de pårørende
 • Hvordan du bevarer professionalismen i tunge og følelsesladede situationer
Se relaterede bøger fra
webshoppen herunder
 • Alt du skal vide - Ønsker til mine efterladteAf: Helle ThorstedPris: 198,- krLæs mere
 • Alt du skal vide - ønsker til mine efterladte (E-bog)Af: Helle ThorstedPris: 59,- krLæs mere
 • De sidste levedøgn Af: Peter Riis Hansen & Helle ThorstedPris: 9,- krLæs mere
Mere Info
Om underviseren

Helle Vibeke Thorsted Hospicesygeplejerske

Helle Vibeke Thorsted har mange års erfaring som hospicesygeplejerske. Hun underviser ofte i ældrepleje og palliation på både kurser og konferencer og er en efterspurgt foredragsholder.I samarbejde med LIVA Kurser, har Helle udgivet den populære pjece 'De sidste levedøgn', som dagligt bruges på plejecentre og hospicer over hele landet.    

2295,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2895,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 03/03-18