Kursus - 02/02-2023 i København

Psykiatriske diagnoser - få redskaber til bedre forståelse (København)

Har du borgernær kontakt, og ønsker du et godt indblik i psykiatriske diagnoser og deres symptomer? Kurset er målrettet dig, der ønsker bedre redskaber og indsigt i at spotte en eventuel psykiatrisk diagnose. Det kunne være autisme, ADHD, psykopati mv. På overfladen viser psykisk sygdom og psykiske forstyrrelser sig ofte som et socialt problem, som du på dette kursus kan lære at afkode med større sikkerhed.

Den erfarne psykiater Lars Søndergaard vil på denne kursusdag give dig større sikkerhed i at skelne mellem forskellige diagnoser. Du sidder måske fra tid til anden med en mistanke om en psykiatrisk diagnose hos en borger, men savner en større indsigt i, hvorvidt der er tale om en alvorlig lidelse som fx sindssygdom, eller om borgeren blot lider af en mindre psykisk vanskelighed. 

Som sagsbehandler handler det om at få iværksat de rette tiltag over for borgeren for at mindske funktionstab og personlig lidelse mest muligt. Dermed bliver opsporing af borgere med psykiatriske problemer uhyre vigtigt - og en del af den gode sagsbehandling.

På kursusdagen vil Lars også belyse de tilfælde, hvor overgangen mellem det normale og det sygelige er glidende, og derfor kan være svære at håndtere i praksis. Er der tale om en diagnose?

Efter endt kursus vil du have fået indsigt i de mest almindelige psykiatriske sygdomme og advarselssignaler med fokus på sagsbehandlingens praktiske hverdag. Der vil være rig mulighed for at diskutere aktuelle spørgsmål og problemstillinger i plenum, så vi sikrer en endnu dybere forståelse af de psykiske sygdomme.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

Målgruppe: Alle, som møder psykisk sårbare borgere

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder foredraget. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 eller kontakt os via mail på kontakt@livakurser.dk for nærmere information og få et godt tilbud.

 

3695,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Lær mere om:
  • At opdage advarselssignaler på psykisk sygdom
  • Sindssygdomsbegrebet
  • Betydningen af de psykiatriske diagnoser
  • De mest almindelige psykiatriske sygdomme
Mere Info
Om underviseren

Lars Søndergaard Speciallæge i psykiatri, ph.d.

Som speciallæge i psykiatri har Lars Søndergaard bl.a. arbejdet som overlæge og klinikchef på psykiatriske centre i Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland.Lars har herudover en stor og bredt funderet teoretisk viden og klinisk psykiatrisk erfaring, som bl.a. stammer fra otte års ansættelse ved Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik. Her har han bl.a. udført mentalundersøgelser af personer sigtet for kriminalitet og har siden fortsat dette arbejde i andre dele af landet.I 2007 erhvervede han en Ph.d. grad ved Københavns Universitet med en afhandling om antidepressiv/stemningsstabiliserende medicin og risiko for selvmord. Desuden er Lars kendt som en engageret underviser fra sin ansættelse som klinisk lektor ved Københavns Universitet, ved Speciallægeuddannelsen, Politiskolen, Farmaceutisk Universitet og talrige andre sammenhænge.

3695,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio