Kursus - 15/10-2021 i Aarhus

RS-virus og forebyggelse af smitte (Aarhus)

Kom til en dag – hvor du bliver klogere på RS-virus men også hvordan I forebygger bedst og holder fast i gode regler i dagpasningen. Til gavn for børn og voksne. Plus hvordan små børns immunforsvar helt naturligt boostes – også af infektioner.

Lige nu ser vi ekstraordinær høj forekomst af RS-virus blandt småbørn over hele landet. Faktisk har vi aldrig tidligere set SÅ mange syge børn med RS-virus på denne årstid.

RS-virus er en normal harmløs smitsom sygdom, som for nogen småbørn kan få alvorlige konsekvenser. Ikke mindst babyer. RS-virus viser sig typisk i vintermånederne og derfor er bekymringen også stor, at der allerede er så mange syge. Længe før epidemien burde vise sig så buldrer den derud af.

RS-virus er især farlig for helt små børn – ikke mindst nyfødte søskende til jeres børn i dagpasningen og de helt små i dagpasningen.

På kursusdagen gør læge Vibeke Manniche dig meget klogere på hvad RS-virus er og hvad man skal være særlig opmærksom på i såvel behandlingen som forebyggelsen heraf.

Herudover skal der fortsat være fokus på god hygiejne, frisk luft og udluftning. Alle forhold som mindsker risikoen for smitte. Plus selvfølgelig ingen syge børn i dagpasningen.

RS-virus-epidemien er samtidig en reminder om, at børn ikke må leve i en ”osteklokke” – for smitte er en del af udviklingen af deres immunforsvar. Vibeke Manniche kommer også ind på, hvordan det lille barns immunforsvar opbygges og boostes. Ligesom søvnens helende virkning ved smitsomme sygdomme som RS-virus uddybes.

Grundet RS-epidemiens aktuelle alvor afholdes kurset med få ugers varsel.

I kan også booke læge Vibeke Manniche til at komme ud til et personalemøde og fortælle om RS-virus, gode regler som forebygger smitte og hvorfor børns immunforsvar boostes af bl.a. infektioner.

Læge Vibeke Manniche underviser og kurset bygger på den seneste forskning og praktiske erfaringer på området. Som altid er Vibeke Manniche en underholdende underviser og dagen

Vibeke Manniche har blandt andet skrevet den populære pjece ”Undgå syge børn” – den kan bestilles her

Rabat ved køb af flere pladser, send da mail til kontakt@livakurser.dk med antal pladser der ønskes. Vi vender tilbage med god rabat.

2795,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2995,00 kr)
Lær mere om:
  • RS-virus symptomer
  • Forebyggelse og behandling
  • Immunforsvarets opbygning
  • Søvnens heling
  • Gode hygiejneregler
  • Praktisk håndtering i hverdagen
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, lægekonsulent og ph.d. i socialmedicin. Hun har særlig viden om socialmedicinske forhold, sygdom og forebyggelse samt stor erfaring med børns sundhed og velfærd. Hun har stort kendskab til sammenhængen mellem arbejdsmarkedstrivsel, sygdom og sygefravær - særligt i forbindelse med skånehensyn og indretning af arbejdslivet. Vibeke Manniche har i mange år beskæftiget sig med børn og unges sundhed og trivsel. Hun skriver og underviser ofte om emner som børns søvn, børns kost samt udsatte børn og underretningspligten. Hun har ligeledes mange års erfaring med sundhed på ældreområdet. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række bøger og pjecer, herunder pjecen 'Søvn og ældre' og bøgerne 'Børns søvn - din lille sovetryne', 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn' 'Babytegn - En Håndbog' og "Alt om barnet".

2795,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2995,00 kr)
Joomla SEF URLs by Artio