Kursus - 11/10-2022 i Aarhus

Spot på NÆRVÆR med små børn (Aarhus)

Netop nu er der fokus på forældres brug af smartphones på bekostning af nærværet med børnene. Hjemme som ude. Kom til en dag, hvor vi sammen forsøger at få løst denne store udfordring. En trend, som kan medføre flere børn med bl.a. autistiske træk.

De digitale tidsrøvere som smartphones, tablets og computere virker dragende på de fleste af os og udfordrer i dén grad nærværet i disse år. Det kan have store konsekvenser for de små børn og deres udvikling, når forældrene ikke er nærværende. Heldigvis kan dagpasningen spille en vigtig rolle og ændre den kedelige kurs. Ved en målrettet indsats og rådgivning til forældrene kan I gøre en forskel og være med til at vende denne uheldige tendens.

Nærværet mellem barn og forældre er under pres disse år - ikke mindst p.g.a. den stigende brug af tablets og digitale medier. Kom til en spændende og informativ dag og hør, hvordan I viser forældrene vejen til mere nærvær i hverdagen - til glæde for både barn og forældre. 

Når Ipads bruges som 'babysitter' og forældrene alt for ofte afledes af gøremål på deres smartphones, ryger øjenkontakten, samtalen og ikke mindst nærværet. Heldigvis kan dagpasningen spille en afgørende rolle og bidrage til at ændre den kedelige kurs ved netop at yde en fokuseret indsats og rådgive forældrene om deres brug af diverse skærme. 

Kom til et øjenåbnende kursus, hvor læge Vibeke Manniche dels belyser, hvad megen brug af f.eks. iPad kan have af konsekvenser for barnet – det gælder både deres udvikling, søvn, trivsel, humør osv.  

Udbytte
Vibeke Manniche inspirerer til konkrete tiltag, som dagpasningen kan iværksætte direkte i institutionen, samt hvordan man får kommunikeret klart til forældrene om netop nærværets betydning. Og hvordan dagpasningen selv kan fremstå som en god rollemodel.  

Er du bekymret for, om forældres skærmbrug har taget overhånd og savner du viden om, hvordan denne kurs kan ændres - er det helt rette dag for dig.

Målgruppe: Alle, der arbejder med børn. 

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

OBS. Vi kommer gerne ud til jer og holder kurset eller foredrag om øget nærvær. Kontakt venligst vores kundeservice på 3110 7070 eller kontakt os via mail på kontakt@livakurser.dk for nærmere information og få et godt tilbud.

2395,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2995,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 06/09-22
Lær mere om:
  • at anvise en vej til mere nærvær for forældrene
  • konsekvenserne for nedsat eller manglende nærvæ for små børns udvikling, søvn, humør og trivsel
  • hvordan I selv kan fremstå som en god rollemodel
  • klar kommunikation til forældrene om netop nærværets betydning
  • konkrete tiltag, som dagpasningen kan iværksætte med det samme
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, lægekonsulent og ph.d. i socialmedicin. Hun har særlig viden om socialmedicinske forhold, sygdom og forebyggelse samt stor erfaring med børns sundhed og velfærd. Hun har stort kendskab til sammenhængen mellem arbejdsmarkedstrivsel, sygdom og sygefravær - særligt i forbindelse med skånehensyn og indretning af arbejdslivet. Vibeke Manniche har i mange år beskæftiget sig med børn og unges sundhed og trivsel. Hun skriver og underviser ofte om emner som børns søvn, børns kost samt udsatte børn og underretningspligten. Hun har ligeledes mange års erfaring med sundhed på ældreområdet. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række bøger og pjecer, herunder pjecen 'Søvn og ældre' og bøgerne 'Børns søvn - din lille sovetryne', 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn' 'Babytegn - En Håndbog' og "Alt om barnet".

2395,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 2995,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 06/09-22
Joomla SEF URLs by Artio