Kursus - 14/06-2023 i Aarhus

Sygedagpenge - få styr på den grundlæggende jura (Aarhus)

Er du ny på området, lettere øvet eller ønsker du en genopfriskning af lovgivningen? Dette kursus giver dig en indføring i de vigtigste bestemmelser i sygedagpengeloven og input til den gode og korrekte sagsbehandling.

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når det kommer til arbejdet med sygemeldte borgere. Juraen er kompleks, og borgene skal mødes, der hvor de er.

På dette kursus dykker vi ned i arbejdet med at træffe juridiske korrekte afgørelser, og hvordan vi med en tidlig indsats, kan tilbyde borgerne et sagsbehandlingsforløb, som de kan tage aktiv del i på deres vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Med fokus på sagsbehandlerens hverdag, dykker vi ned i emner som indsatserne i et sygedagpengeforløb, uarbejdsdygtighed, revurderingstidspunkt samt forlængelsesmuligheder. Vi ser nærmere på de forskellige regler og vilkår som eksempelvis, hvad der er tilladt og ikke tilladt som sygemeldt - herunder jobsøgningen. Samtidig sætter vi fokus på det gode møde i jobcenteret med sygemeldte borgere, og hvordan du får gjort dem til aktive medspillere i deres sygeforløb.

I undervisningen bliver der lagt vægt på bestemmelserne i sygedagpengeloven, principafgørelser fra Ankestyrelsen, og hvordan du helt præcist får tingene til at ske i praksis?

Så skal det være slut med at vakle, når det kommer til at træffe vigtige afgørelser i dit arbejde med sygemeldte borgere? Så kom med på dette lærerige kursus, hvor du bliver klædt godt på og får det bedst mulige grundlag for at træffe juridisk korrekte.

Målgruppe:

Kurset er godt egnet til dig som er ny inden for sygedagpengområdet eller til dig, der blot trænger til at få genopfrisket din viden og få nye redskaber til din værktøjskasse.

Praktisk:

Dagens underviser, den erfarne socialrådgiverkonsulent Christine Sarka - som også er tidligere fagspecialist og teamleder i jobcenterregi - deler ud af sin viden om lovgivningen, og giver dig lavpraktiske håndtag på at mestre svære sager. Kurset består af en vekselvirkning mellem oplæg, dialog og relevante cases.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

Du kan med fordel følge op med kurset "Sygedagpenge - bliv endnu skarpere" for at opnå maksimal viden om sygedagpengeområdet.

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 14/05-23
Lær mere om:
  • Uarbejdsdygtighed
  • Revurderingstidspunkt
  • Forlængelsesmuligheder
  • Indsatserne i et sygedagpengeforløb
  • Principafgørelser fra Ankestyrelsen
  • Jobafklaringsforløb
Om underviseren

Christine Sarka Socialrådgiverkonsulent og underviser for Forbundet for Arkitekter og designere, Danske Dyrlæger, Dansk Metal, Forbundet for Kultur og Information, Ansatte Tandlægers Organisation og Magistrenes A-kasse

Christine Sarka er uddannet socialrådgiver i 2001 og har en kandidatuddannelse i socialt arbejde fra 2016. Christines arbejdserfaring ligger inden for beskæftigelse, hvor hun bl.a. i 11 år har været fagspecialist, faglig leder og teamleder i jobcenterregi på områderne: Sygedagpenge, Jobafklaring, Revalidering, Rehabilitering, Fleksjob, Tilskud til selvstændig virksomhed, Ressourceforløb, Førtidspension/seniorpension, Kontanthjælp, Uddannelseshjælp. Hun har også arbejdet som socialpolitisk konsulent i FOA og politisk rådgiver på Christiansborg på arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesområdet. Derudover er Christine med i redaktionen for det akademiske tidsskrift Uden for Nummer, der publicerer forskningsartikler i socialt arbejde. I dag arbejder hun som selvstændig socialrådgiverkonsulent for forskellige akademiske fagforbund og en a-kasse samt Dansk Metal, hvor hun hjælper medlemmer, der er blevet syge, nedslidte eller været udsat for en arbejdsulykke. 

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 14/05-23
Joomla SEF URLs by Artio