Kursus - 20/11-2023 i Aarhus

Synkebesvær hos ældre og handicappede (dysfagi) – når liv kan reddes (Aarhus)

Vi sætter spot på synkebesvær og fejlsynkning med dette ny kursus. Her lærer du at genkende dysfagi, så du kan gribe ind, før fejl- og underernæring og eventuelle dødelige følger opstår.

Dysfagi kan være et stort problem, både for den berørte selv og for plejepersonalet og de pårørende. Synkebesvær øger markant risikoen for alvorlig lungebetændelse, som skyldes fejlsynkning af mad og/eller væske til lungerne, underernæring, væskemangel, tab af funktionsevne og i værste fald døden.

Dysfagi stiller store krav til personalet
Op mod 60-87 % af beboere på plejehjem har problemer med at spise. Da synkebesvær i værste fald kan have alvorlige følger, stiller det store krav til personalets håndtering og pleje af netop borgere med synkebesvær. Dette gælder både på plejehjem som derhjemme.

Udbytte
Underviser læge Vibeke Manniche har stort indblik i dysfagi og hvad der kan mindske risikoen for fejlsynkning. På dagen giver hun et godt indblik i symptomerne på synkebesvær.

Vibeke Manniche vil også inddrage relevante undersøgelser og viser praktisk, hvordan ændring af madens konsistens, god mundhygiejne og motion kan mindske risikoen for dysfagi og fejlsynkning markant. En lang række sygdomme kan give synkebesvær, som også vil blive belyst på kursusdagen.

Kurset vil veksle mellem teori, diskussion og praktiske øvelser.

Kurset afsluttes med kursusbevis.

Målgruppe
Målgruppe: Alle, der arbejder med handicappede, ældre og plejehjemsbeboere.

Du får fuld og lækker forplejning på kurset. Denne inkluderer kaffe/the/vand ad libitum samt lækker morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskage.

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 20/10-23
Lær mere om:
  • Symptomer på dysfagi
  • Forebyggende tiltag for at reducere risikoen for dysfagi (madens konsistens, god mundhygiejne og motion)
Mere Info
  • 20/11-2023
  • 09:00 - 15:00
  • LIVA Lighthouse
  • Fuld forplejning
  • Ansatte i ældreplejen, Ansatte på plejecentre, Ansatte på plejecentre og bosteder, Handicaphjælpere, Ældrekonsulenter, Ældreplejen, Ældrerådgivere
  • Sundhed Ældre
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge og ph.d. i socialmedicin. Hun har stor indsigt i sundhed hos børn såvel som voksne og ældre, somatisk sygdom, kostens og søvnens rolle, forebyggelse m.m. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række publikationer om sundhed hos børn og voksne og underviser ofte i emner inden for sundhed og samfund på både kurser og konferencer.

3195,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
*Rabatten gælder kun ved tilmelding inden d. 20/10-23
Joomla SEF URLs by Artio