Tidens nye misbrugsmønstre (København)
Kursus - 06/09-2018 i København

Tidens nye misbrugsmønstre (København)

Er du opdateret om de hundredevis af nye stoffer i det danske misbrugsmiljø? Er du klædt på til at håndtere indstrømningen af de nye syntetiske stoffer og lægemidler? Få ekspertens sparring og hør også, hvad der er af muligheder, når de etablerede behandlinger kommer til kort.

Hvor står du som fagperson i forhold til misbruget af psykoaktive stoffer, som frit kan bestilles over internettet som ”forskningskemikalier” eller ”plantegødning” og leveres lige til misbrugerens dør?

Dette kursus er skabt til dig, der arbejder med unge, såvel som voksne misbrugere, og som ønsker at være på forkant med de nye, billige og lettilgængelige misbrugsstoffer.


Hvad har du af handlemuligheder?

Fælles for tidens populære stoffer er, at de er enkle at distribuere og lette at få fat på. Stofferne er uforudsigelige og potente og findes ofte i miljøer, som vi ikke traditionelt forbinder med misbrug.

Vi står på mange måder overfor en hel ny situation med kemikalier, som produceres, forhandles og indtages på andre måder end de gammelkendte misbrugsstoffer. Vi kan ikke bare lovgive os fra misbruget, men må udvikle nye strategier, hvor omgangen med de mange nye substanser i høj grad må overlades til den enkeltes ansvar

Men hvad betyder det for opsporing, risikoprofil og tilbud til borgere, som af den ene eller anden grund er endt i misbrug?


Hundredevis af nye stoffer på markedet

Kurset kommer omkring misbruget af Cannabis, lattergas samt ADHD-medicin, men også de stoffer, der i øjeblikket virkelig begynder at vinde frem. Herunder syntetiske cannabinoider ”spice”, der allerede har opnået andenpladsen over mest udbredte misbrugsstoffer blandt unge i USA. En trend, som også er på vej til Danmark.

Blandt de øvrige stoffer, som gennemgåes er desuden syntetiske cathinoner (”badesalte”), der sælges over internettet i vidt omfang, Lyrica (Pregabalin) som i dag fremstilles med lethed i hjemmelaboratorier, Hallucinogener ”NBOMe” og ikke mindst de ekstremt potente opioider ”fentanylerne”, som i de seneste år har fået narkodødeligheden i USA til at stige til alarmerende højder.

Speciallæge i psykiatri, Lars Søndergård giver dig et grundigt overblik over de mange nye muligheder, misbrugeren har i dag - indsigt i stoffernes fremstilling, tilgængelighed og virkning såvel som forebyggelse, opsporing og relevante tilbud. 

2895,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Lær mere om:
  • De nye misbrugsmønstre - hvor bærer udviklingen hen?
  • Opsporing af skadeligt misbrug og afhængighed i et ændret misbrugsmønster
  • De nye misbrugstrends: Overblik over tidens mest populære misbrugsstoffer - forbruget, virkningen og de potentielle farer
  • Fremstilling, distribution, opkøb og udbredelse af kendte og nye ulovlige samt legale stoffer
  • Internettets og globaliseringens betydning for det ændrede misbrugsmønster
  • Profilen på 'den nye' og 'den gamle' stofbruger
  • Forebyggelse og behandlingsmuligheder; herunder psykoedukative og terapeutiske tilgange til stofbrugeren
Se relaterede produkter fra
webshoppen herunder
  • Depression og arbejde - PjecePris: 5,- krLæs mere
  • Sygdom og arbejde - PjecePris: 5,- krLæs mere
Mere Info
Om underviseren

Lars Søndergaard Speciallæge i psykiatri, ph.d.

Som speciallæge i psykiatri har Lars Søndergaard bl.a. arbejdet som overlæge og klinikchef på psykiatriske centre i Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland.Lars har herudover en stor og bredt funderet teoretisk viden og klinisk psykiatrisk erfaring, som bl.a. stammer fra otte års ansættelse ved Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik. Her har han bl.a. udført mentalundersøgelser af personer sigtet for kriminalitet og har siden fortsat dette arbejde i andre dele af landet.I 2007 erhvervede han en Ph.d. grad ved Københavns Universitet med en afhandling om antidepressiv/stemningsstabiliserende medicin og risiko for selvmord. Desuden er Lars kendt som en engageret underviser fra sin ansættelse som klinisk lektor ved Københavns Universitet, ved Speciallægeuddannelsen, Politiskolen, Farmaceutisk Universitet og talrige andre sammenhænge.

2895,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)