Kursus - 05/10-2023 i København

Undgå syge børn (København)

2 ud af 3 dagpasninger modtager syge børn. Det giver desværre endnu flere syge børn. Smitsomme sygdomme spreder sig hurtigt i institutionen og rammer både voksne og børn. Derfor er det vigtigt, at personalet har godt styr på både den forebyggende indsats samt de gældende regler på området.

Dagen tager udgangspunkt i, hvordan I bedst mindsker sygeligheden i dagpasningen, herunder hvilke klare regler som gælder for børn og personales ophold.

Hvornår børnene må komme tilbage, vil også blive gennemgået nøje, så dagpasningen kan få nogle klare regler herom. Eller hanket op i de gamle.

God ventilation er også vigtigt, ligesom ophold udendørs mindsker risikoen. 

Medicin-givning til børnene kan være en daglig udfordring. Som udgangspunkt skal personalet ikke give medicin til børnene. Reglerne og forholdsregler gennemgås, så man i dagpasningen kan have en sikker og god omgang med medicinen - alt efter Sundhedsstyrelsens regler.

På kurset får I også forslag til, hvordan I griber ventetiden bedst an, når I venter på at det syge barn skal hentes. Søvn er afgørende del af barnets heling og søvnen berøres også.

De mest almindelige sygdomme blandt små børn gennemgås også og har kursisterne særlige aktuelle udfordringer, bliver disse også drøftet.

Underviseren er den garvede læge Vibeke Manniche. Vibeke står bag blandt andet pjecen ”Undgå syge børn” og har i mange år undervist og rådgivet landets dagpasninger i nedsættelse af smitsomme sygdomme.

På kurset kommer vi ind på:

  • Årsager til og forebyggelse af smitsomme sygdomme
  • Hvornår skal barnet hjem og hvornår må det komme igen
  • Faste procedure for hjemsendelse af børnene (efter max. 1 time)
  • Medicin – begrænsning, opbevaring og procedure
  • De mest almindelige smitsomme sygdomme
  • Sikring af god ventilation

3495,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge, ph.d. Hun har stor viden om børns sundhed - og særligt om emner som smitsomme sygdomme, børns kost og søvn, søvnpolitik, ADHD og autisme samt barnets vækst og generelle sundhed.Vibeke Manniche underviser ofte i disse emner på både kurser og konferencer og er desuden forfatter til flere publikationer, herunder bøgerne 'Alt om barnet', 'Anna drømmer', 'Børns søvn - din lille sovetryne' og 'Fedt nok - hjælp det overvægtige barn', Babytegn - en håndbog".

3495,00 kr*

Pris pr. deltager (ex. moms)
(Normalpris: 3695,00 kr)
Joomla SEF URLs by Artio