Kursus - 10/06-2024 i København

Madpædagogik og samvær (København)

Kom til vores nye og højaktuelle kursus, hvor læge Vibeke Manniche tager fat på madpædagogikken i dagpasningen.

Dagen bringer fokus på samværet omkring maden, og hvordan dagpasningen kan bidrage med at sikre nærhed og nærvær ved spisningen.

Flere og flere børn spiser alene eller underholdt af en IPAD i hjemmet. Det betyder også, at dagpasningen har en pædagogisk rolle ift. at lære børnene alt fra bordmanérer til det givende samvær omkring et måltid eller at sikre at kræsenhed undgås. Samtidig kan det også virke som inspiration til forældrene og en anledning til en at åbne op for en snak om, hvordan nærhed og nærvær understøttes i en travl hverdag.

Det fælles måltid handler om meget mere end at få dækket et kaloriebehov. Det handler i lige så stor grad om samvær, nærhed og nærvær. At få opbygget gode spisevaner og gode vaner i spisesamvær med andre mennesker.

På dagen kommer Vibeke Manniche ind på simple og effektive tiltag til at sikre endnu større nærhed og nærvær under måltidet, samt retningslinier som er lette at viderebringe. Kurset vil derudover give et indblik i måltidets sunde sammensætning.

Sidst men ikke mindst tager Vibeke Manniche fat på kræsenhed, dets betydning for såvel barnets helbred som dets sociale liv, herunder hvordan netop den rette madpædagogik kan forebygge og ”helbrede” kræsenhed.

3995,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Lær mere om:
  • Generelt om madpædagogik
  • Samvær og nærvær
  • Kræsenhed - forebyggelse og indsats
  • Bordskik
  • Det sunde måltid
Mere Info
Om underviseren

Vibeke Manniche Læge, Ph.d.

Vibeke Manniche er læge og ph.d. i socialmedicin. Hun har stor indsigt i sundhed hos børn såvel som voksne og ældre, somatisk sygdom, kostens og søvnens rolle, forebyggelse m.m. Vibeke Manniche er forfatter til en lang række publikationer om sundhed hos børn og voksne og underviser ofte i emner inden for sundhed og samfund på både kurser og konferencer.

3995,00 kr

Pris pr. deltager (ex. moms)
Joomla SEF URLs by Artio